Srpska lista o upadu kosovske policije u zgrade Privremenih organa u četiri srpske opštine na severu KiM


Vesti

Politika

Srpska lista o upadu kosovske policije u zgrade Privremenih organa u četiri srpske opštine na severu KiM

Predstavnici Srpske liste obraćaju se javnosti nakon upada Kosovske policije u zgrade u kojima se nalaze Privremeni organi četiri opštine na severu Kosova – Kosovska Mitrovica, Leposavić, Zvečan i Zubin Potok.

Foto: srpska lista kosovska mitrovica / Tanjug

.

Najgnusniji upad desio se u KBC u Kosovskoj Mitrovici, gde su ponovo pretresane iste prostorije kao i prošli put, prostorije vešeraja i kotlarnice bez ikakve najave i pored sve naše konstruktivnosti da želimo sve prostorije da otključamo i prikažemo. Nažalost, za to nismo imali razumevanje, a ovoga puta, kao i mnogo puta do sada videli smo da nema pripadnika ni Euleksa, ni Kfora, ni kao druge ni kao treće linije, već da je ovo sinhronizovana akcija sa međunarodnim faktorima. Ovo je danas još jedan pokušaj etničkog čišćenja Srba sa teritorija Kosova i Metohije – naveli su iz Srpske liste.

Blic preporučuje


„ZAHTEVAM HITNU REAKCIJU MEĐUNARODNE ZAJEDNICE“ Vučević osudio upad kosovske policije u zgrade Privremenih organa u četiri srpske opštine na severu KiM


„KURTI SE NEĆE ZAUSTAVITI DOK NE DOVRŠI PROGON SRBA“ Oglasila se Kancelarija za KiM nakon upada kosovske policije u zgrade Privremenih organa na severu

Gde je sve upala policija

Policija je danas, nešto posle 17 sati, upala i u zgradu Biroa Kancelarije za Kosovo i Metohiju, u kojoj se nalazi i sediste Kosovsko-mitrovčkog okruga, te i prostorije Pokrajinskog PIO fonda. Specijalci su upali i u bolnički krug KBC Kosovska Mitrovica.

U Leposaviću, policajci su upali u nekadašnju zgradu komiteta, u kojoj se nalazi Privremeni organ opštine Leposavić, Akademija strukovnih studija Kosovsko-metohijska, odsek Uroševac i Leposavić i Institut za srpski jezik i kulturu, gde su razvalili vrata koja su bila zaključana.

Kosovski specijalci upali su i u zgradu JSKP „Zvečan“ u kojoj se nalazi Privremeni organ te opštine.

(Kosovo online)



Izvor

Related posts

Jedna od glavnih tema i odluka o uvođenju obaveznog vojnog roka

Vučić: Očekujem danas da Vlada donese odluku o uvođenju obaveznog vojnog roka

Tokom boravka u kući napali ga Albanci