Srpska lista: Vučić čitavom svetu ukazao na značaj međunarodnog prava“


Vesti

Politika

Srpska lista: Vučić čitavom svetu ukazao na značaj međunarodnog prava“

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je tokom govora u generalnoj debati 79. zasedanja Generalne skupštine UN jasno je i bez okolišanja čitavom svetu ukazao na značaj međunarodnog javnog prava, i kako je ono brutalno prekršeno nad Srbijom i srpskim narodom, na primeru AP Kosovo i Metohija, saopšteno je večeras iz Srpske liste.

Foto: Tanjug

Aleksandar Vučić

– Srpski narod na Kosovu i Metohiji koji trpi brutalnu represiju režima Aljbina Kurtija sa ponosom je večeras slušao predsednika Vučića, koji se nije povukao pred silnima ni pred licemirima koji se služe dvostrukim aršinima i koji bi najradije da skrenu pogled od stradanja srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, ali im predsednik Srbije to nije dozvolio, već ih je suočio sa stradanjem kojem je naš narod svakodnevno izložen – navodi se u saopštenju.

Blic preporučuje


POTRESAN GOVOR VUČIĆA U UN: Srbija je mali kamenčić u cipeli moćnih


MI NISMO SLUGE NI SAD NI RUSIJE Vučić postavio pitanje svim državama u UN: Svet je na IVICI KATASTROFE, a svi tobože brane principe

„Glas srpskog naroda“

Dodaje se da je Vučić “ponovo bio najsnažniji glas“ obespravljenog srpskog naroda u AP KiM.

– U turbulentnim vremenima, hrabrost je izaći i svetu reći istinu u oči, kako je to učinio predsednik Aleksandar Vučić u Generalnoj Skupštini Ujedinjenih nacija – navodi se u saopštenju.

Iz Srpske liste poručli su da je Vučićev govor “lekcija i onima koji ga u Beogradu svakoga dana bezočno napadaju kako se voli svoja zemlja i kako se za nju treba boriti“.

Zemlja velikih umova

– Srbija je po broju stanovnika mala zemlja, ali zemlja hrabrih i časnih ljudi koji su ovom svetu podarili najveće umove sveta i najveće heroje i koji su nebrojeno puta pokazali kako se bori i žrtvuje za slobodu – navedeno je u saopštenju.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je večeras, tokom govora u generalnoj debati 79. zasedanja Generalne skupštine UN, da Srbija uprkos sadašnjim svetskim poteškoćama, izdržava u odbrani principa povelje Ujedinjenih nacija i međunarodnog prava, kroz svoje aktivnosti i principijelnu politiku.

(Tanjug)



Izvor

Related posts

Na dnevnom redu sedam tačaka, među kojima i rebalans budžeta (VIDEO)

Vučić se sastao sa ministrom spoljnih poslova Kine: Predočio sam mu sve težu situaciju za srpski narod na KiM

Poslao sam pozdrave predsedniku Đinpingu i zatražio podršku u borbi za istinu (FOTO)