Srpski i francuski obilaze postavku (VIDEO)


PREDSEDNIK Francuske Emanuel Makron stigao je u Galeriju Matice srpske u Novom Sadu, gde ga je dočekao predsednik Srbije Aleksandar Vučić, zajedno sa predsednikom Vlade Srbije Milošem Vučevićem, gde premijerno obilazi novu stalnu postavku, u kojoj je izložena nacionalna umetnost Srbije od 18. do 20. veka.

Foto: Printskrin

Predsednici u Galeriji Matice srpske

Delegacija ima priliku da premijerno obiđe novu stalnu postavku Galerije Matice srpske koja na nov i jedinstven način predstavlja kolekciju nacionalne umetnosti od 18. do 20. veka koju Galerija baštini.

Predsednika Makrona su u Matici srpskoj dočekali i predsednica Vlade Vojvodine Maja Gojković i ministar kulture Nikola Selaković, a delegaciju će sa istorijom i biografijom ove kulturne ustanove upoznati dr Tijana Palkovljević Bugarski, upravnica GMS.

Vučić i Makron na Forumu o mladima i veštačkoj inteligenciji

Od 11.15 časova očekuje se obraćanje predsednika Aleksandra Vučića i predsednika Makrona na Forumu o mladima i veštačkoj inteligenciji u kompaniji „InGrid- Schneider Electric LLC“ u Novom Sadu.

Prema programu posete, od 15 i 30 časova uslediće ceremonija otkrivanja ploče povodom završetka radova na modernizaciji Aerodroma „Nikola Tesla“ u Beogradu i obraćanje dvojice predsednika.    

Oko 15.50 časova uslediće ispraćaj predsednika Francuske Emanuela Makrona.

BONUS VIDEO: Razgovor dva predsednika: Vučić i Makron oči u oči

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije





Izvor

Related posts

Tadić mi je pretio da će me lično ubiti i skratiti za glavu (VIDEO)

Trojica Albanaca pretukli i opljačkali Srbina na Kosovu i Metohiji

NOVI NAPAD NA SRBE NA KOSMETU: Dejan Radić pretučen i opljačkan kod Lipljana