Šta je rekla španska policija, a šta kažu mediji o napadu na ambasadorku Srbije u Španiji


Vesti

Politika

Šta je rekla španska policija, a šta kažu mediji o napadu na ambasadorku Srbije u Španiji

Ambasadorka Srbije u Španiji Irena Šarac napadnuta je juče u ulici u kojoj stanuje, a počinilac je mlađa muška osoba, za koju se sumnja da je Albanac. Naneo joj povrede u predelu leđa. Sa skoro 24 sata zakašnjenja o napadu su se oglasili su se i španski mediji.

Foto: Ministarstvo spoljnih poslova Srbije / Ustupljene fotografije

.

Kako su prenele tamošnje agencije, “ambasadorka Srbije je napadnuta nasred ulice u Madridu, nakon što ju je nepoznati čovek pitao za nacionalnost”. I sve to se dogodilo u nedelju oko 20 časova u Ulici Prinsipe de Vergara, u neposrednoj blizini Ambasade Srbije u Madridu.

Blic preporučuje


„JESI LI TI IZ SRBIJE?“ Ovo je izgovorio Albanac koji je potom napao ambasadorku Irenu Šarac u Madridu: Zatražena hitna istraga


NAPAD NA AMBASADORKU SRBIJE U ŠPANIJI: Udario je nogom u leđa i pobegao, OGLASIO SE i ministar spoljnih poslova

– Čovek je u madridskom naselju Salamanka napao srpsku ambasadorku, nakon što ju je pitao za nacionalnost – saopštili su policijski izvori, a preneli su tamošnji mediji.

Kako dodaju, ambasadorka je odbila da podnese tužbu pred Nacionalnom policijom.

Svedok napada je bio taj koji je obavestio policiju da je jedan čovek napao ženu nasred ulice, pa su se agenti odmah uputili na lice mesta. Prema prvim saznanjima, čovek je šutnuo srpsku ambasadorku i vređao je, nakon što ju je prethodno pitao za nacionalnost. Po svemu sudeći, u trenutku napada ambasadorka je razgovarala mobilnim telefonom na srpskom jeziku. Agenti su se dali u potragu po široj lokaciji, ali nisu uspeli da pronađu napadača – preneli su španski mediji.

Takođe, kako dodaju, uprkos ponudi španske policije, ambasadorka Šarac je odbila da joj se ukaže lekarska pomoć i da dođe do stanice policije kako bi podnela tužbu.

– Ni ovog jutra još nismo dobili nikakvu tužbu povodom ovog slučaja, ali policija nastavlja sa prikupljanjem informacija kako bi razrešila neugodan događaj. Ambasadorka Srbije se dobro oseća, ali ima povredu leđa – prenela je agencija EFE.

Oni su takođe napomenuli da je ministar spoljnih poslova Srbije Marko Đurić tražio od španskih vlasti da istraže, pronađu i kazne napadača i navode srpske medije kako se, navodno, “radi o napadaču albanske nacionalnosti”.

Španci nisu propustili ni da upoznaju javnost sa biografijom srpske ambasadorke, rođene 1980. godine u Beogradu, koja se na funkciji u Madridu nalazi od aprila ove godine.

Ko je Irena Šarac?

Irena Šarac rođena je 9. april 1980. u Beogradu. Završila je Specijalističke akademske studije – smer: Međunarodni odnosi (FPN). Diplomatska akademija Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije, Filološki fakultet Univerziteta u Beogradu, odeljenje za kineski jezik.

Ima bogato radno iskustvo u diplomatiji i to kao v.d. pomoćnik ministra spoljnih poslova za bilateralnu saradnju u zvanju ambasador, u Ministarstvu spoljnih poslova radila je i kao načelnik Odeljenja za Aziju, Australiju i Pacifik, kao i u sektoru za bilateralnu saradnju. Bila je i savetnik zadužena za NR Kinu, R. Koreju i Mongoliju. Radila je i pri Ambasadi Republike Srbije u NR Kini i Grčkoj.

Govori engleski i kineski, kao i španski i francuski jezik.



Izvor

Related posts

Skandalozno uvlačenje Zdravka Ponoša čim je video malo “sveta” (FOTO)

VUČIĆ CELE SLEDEĆE NEDELJE U NJUJORKU: Obraćanje na Generalnoj skupštini UN u utorak

Srbija je pokazala kakvu moć ima, a idioti u Sarajevu se pitaju zašto se neko naoružava (VIDEO)