Stano: Lajčak sutra u poseti Prištini, u ovoj fazi nema putovanja u Beograd


Vesti

Politika

Stano: Lajčak sutra u poseti Prištini, u ovoj fazi nema putovanja u Beograd

Specijalni izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak posetiće sutra Prištinu, izjavio je danas za Tanjug portparol Evropske komisije Peter Stano.

Peter Stano

Stano je, u pisanom odgovoru, naveo da Lajčak trenutno ne planira posetu Beogradu.

Blic preporučuje

– Sutra samo u Prištini, u ovoj fazi nema putovanja u Beograd – naveo je Stano na pitanje da li će Lajčak sutra posetiti Prištinu.

Lajčak je nedavno najavio da će otputovati u Prištinu kako bi pripremio sastanak glavnih pregovarača Beograda i Prištine u Briselu.

Sa Vučićem se sastao u Pragu

Specijalni izaslanik EU se, tokom nedavno održanog Globalnog bezbednosnog foruma „GLOBSEC 2024“ u Pragu, sastao sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Foto: Nemanja Jovanović / Tanjug

Lajčak i Vučić su se sastali prošle nedelje u Pragu

Vučić je naveo da je u razgovoru sa Lačakom zatražio konkretnu i nedvosmislenu reakciju EU i zemalja članica ne samo u osudi najnovijeg nasilja Prištine na KiM, već i u sprečavanju takvih poteza i zaštiti Srba.

Stano je ranije danas ocenio da je situacija na KiM prilično nestabilna i poručio prištinskim vlastima da izbegavaju bilo kakve akcije i korake koji su jednostrani, nekoordinisani i mogu da doprinesu povećanju tenzija i dodatnoj eskalaciji situacije.

(Tanjug)



Izvor

Related posts

LJudi nas ne razumeju, ne slažu se sa našim odlukama (VIDEO)

Vučić: Grobnica Josipa Broza Tita ostaće u Muzeju Jugoslavije

ŠTA ĆE NAM JAKA VOJSKA, ZAŠTO VUČIĆ TO RADI? Šolakovci nastavljaju kampanju protiv naše armije! (VIDEO)