Starović: Naša ideja nije da podržavamo kandidate jedne od dve najveće stranke u SAD


Vesti

Politika

Starović: Naša ideja nije da podržavamo kandidate jedne od dve najveće stranke u SAD

Ministar za rad, boračka i socijalna pitanja u Vladi Srbije Nemanja Starović, koji predvodi srpsku delegaciju na Demokratskoj nacionalnoj konvenciji u Čikagu, istakao je da učešće Srbije na tom skupu ne znači da se ona opredeljuje za bilo koja od dva kandidata za predsedničke izbore u SAD, već je to prilika da na najbolji način predstavi sopstvene interese i ostvari političke kontakte sa važnim predstavnicima međunarodne zajednice.

Foto: Milan Ilić / Ringier

Nemanja Starović

Starović je izrazio zadovoljstvo što ispred Srbije učestvuje na Demokratskoj nacionalnoj konvenciji u Čikagu, koja, ocenjuje, predstavlja jedan od najvažnijih političkih skupova, ne samo u SAD, već i na globalnom nivou.

Blic preporučuje

Ističe da se na toj Konvenciji završava dugi proces unutar stranačkih izbora Demokratske partije uoči predsedničkih izbora u novembru, podsećajući da će biti ozvaničena kandidatura Kamale Haris.

Naša ideja i želja nije da se ovde opredeljujemo na bilo koji način, niti da podržavamo kandidate jedne od dve vodeće političke partije u SAD, već, pre svega, da posmatramo kako se gradi i organizuje ovako veliki politički skup, da budemo prisutni i da na pravi način predstavljamo Srbiju, imajući u vidu da ovakvi skupovi predstavljaju izvanrednu mogućnost za ostvarivanje desetina političkih kontakata – rekao je Starović.

Kako kaže, radi se o grandioznom političkom događaju sa više desetina hiljada učesnika.

Sve to, napominje, predstavlja jedan veliki politički spektakl, izrazivši uverenje da Srbija može mnogo toga da nauči, kao i da u nekim segmentima primeni.

Mišel i Barak Obama uživaju veliku podršku među pristalicama Demokrata

Na pitanje kako gleda na obraćanje Mišel i Baraka Obame, Starović je ocenio da nekadašnji predsednik SAD i njegova supruga uživaju visoke rejtinge i veliku podršku među pristalicama Demokratske partije.

Foto: EPA-EFE/MICHAEL REYNOLDS / EPA;

Barak i Mišel Obama uživaju veliku podršku među pristalicama Demokrata

Njihovo, prisustvo, učešće, govori i nastup, kaže Starović, itekako doprinose motivaciji pristalica Demokratske partije da na izborima učestvuju i podrže kandidatkinju Kamalu Haris.

Zaista mislim da su nastupi i Baraka Obame i njegove supruge bili veoma upečatljivi i da su nesumnjivo dali veliki doprinos motivaciji pristalica Demokratske partije – smatra Starović.

(Kosovo online)



Izvor

Related posts

Vučić prisustvuje sednici Vlade i Republičkog štaba za vanredne situacije

Ministar Đurić razgovarao sa Sison u Vašingtonu

OGLASILA SE FON DER LAJEN: Objavila sliku sa Vučićem