Suspendovan snimatelj koji je na Gazimestanu napao srpskog političara


Vesti

Politika

Suspendovan snimatelj koji je na Gazimestanu napao srpskog političara

Aljbion Seljitaj, snimatelj kosovskog portala „Nacionale“, suspendovan je s radnog mesta pod sumnjom da je na Gazimestanu fizički napao srpskog političara Aleksandra Arsenijevića iz stranke Srpska demokratija.

Foto: DOPISNIK KIM / Tanjug

Gazimestan 2023

Nacionale je potvrdio da su Seljitaja suspendovali istog dana kada se incident i dogodio, objavio je Radio KiM.

Blic preporučuje

Na dan kada je snimak objavljen (dan kada se događaj desio) i kada smo saznali za incident, dotični snimatelj suspendovan je s posla, do odluke suda – saopštio je Nacionale.

Napad na Gazimestanu tokom obeležavanja Vidovdana policiji je prijavio lider Srpske demokratije. Službenici kosovske policije koji su obezbeđivali događaj nisu reagovali na prijavu Arsenijevića.

Postoji snimak napada

Arsenijević je uz objavljivanje snimka saopštio 28. juna da ga je nakon završetka manifestacije na Gazimestanu fizički napao muškarac za kojeg je odmah tvrdio da je kamerman portala Nacionale.com. Ovaj događaj usnimila je osoba koja je bila u društvu Arsenijevića.

– Prilazi mi lice koje nosi fotoaparat i liči na novinara, a koje mi jasno govori: ‘Idi za Srbiju, idi za Srbiju’ i hvata me za lice, zbog čega imam i ogrebotinu – naveo je Arsenijević, lider Srpske demokratije.

(N1)



Izvor

Related posts

Vučić: Grobnica Josipa Broza Tita ostaće u Muzeju Jugoslavije

ŠTA ĆE NAM JAKA VOJSKA, ZAŠTO VUČIĆ TO RADI? Šolakovci nastavljaju kampanju protiv naše armije! (VIDEO)

BRNABIĆEVA ODGOVORILA ŠOLAKOVOM UREDNIKU: Trenutak istine