Sve ispod 100 glasova „za“ značiti ogromnu podelu, poručio je Aleksandar Vučić iz Njujorku


Vesti

Politika

Sve ispod 100 glasova „za“ značiti ogromnu podelu, poručio je Aleksandar Vučić iz Njujorku

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras u Njujorku, gde će se u četvrtak u Ujedinjenim nacijama glasati o rezoluciji u Srebrenici, da će sve ispod 100 glasova „za“ značiti ogromnu podelu.

Foto: Tanjug

.

– Razgovarao sam sa našim prijateljima, oni očekuju preko 100 glasova ‘za’ od 193 zemlje, mi očekujemo da imaju manje od 100 glasova ‘za’, sve što budu imali ispod značiće ogromnu podelu i dobar deo muslimanskih zemalja neće ući, koje se plaše njihove reakcije, i to im je jasan signal da su oni protiv, neće ući na glasanje- rekao je Vučić za RTS.

„Mi nismo genocidan narod“

Kaže da Srbija trpi udarce ispod pojasa, ali da Srbija i dalje stoji i bori se, i nastaviće da se bori.

„Mi nismo genocidan narod, a to je jedino što hoće kao zaključak da izvuku, a onda će dva dana posle toga razni tobož naši prijatelji koji će da glasaju ‘za’ da hvale Srbiju za nešto i da govore, dolazimo da sarađujemo, napašće nekoga ko će da kaže, sad ćemo da tražimo naknadu štete – jer će reći, to ne može“, naveo je Vučić.

Kako je dodao, sve te dečje igre, sve će to da pokušaju, ali srpski narod nikada neće zaboraviti ko se kako ponašao.

„U svaku istorijsku čitanku i udžbenik neće ući ono što su oni hteli, već će ući herojska borba Srbije“, poručio je Vučić.

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas u Njujorku da velike zemlje preduzimaju neverovatne stvari i iznose zastrašujuću argumentaciju kako bi ubedile druge da glasaju za rezoluciju o Srebrenici.

– Nemamo mi šansu da pobedimo, sve je borba, neverovatne stvari koje preduzimaju da bi ubedili ljude, a argumentacija je zastrašujuća, to je valjda naučeno kako su kolonijalnim metodama upravljali slabijim i manjim zemljama, pa malo da nastave da to rade na isti način – istakao je Vučić za RTS.

„Nije isključeno da će Grčka glasati za Rezoluciju“

Dodao je da se radi o tome da veliki i silni misle da imaju pravo da rade kako hoće i šta hoće, a da je naše da se suprotstavimo.

– Moramo da branimo slobodu, svoju slobodu, svoj narod, svoj obraz, svoju zemlju. I to radimo – rekao je Vučić.

Dodao je da se radi o tome da veliki i silni misle da imaju pravo da rade kako hoće i šta hoće, a da je naše da se suprotstavimo.

Na pitanje da li je jedno razočarenje već stiglo, od Grčke, Vučić je rekao:

„Nisam siguran kako će oni da glasaju, ali ne isključujem mogućnost da podrže rezoluciju. Njihov izbor, oni su suverena zemlja, ali je važno da će ljudi u skladu sa onim kako će zemlje da glasuju, znati kakav je njihov odnos prema Srbiji, kao i mnogih zemalja koje će biti protiv Srbije, koje to rade ne bi li se dodvorile ovima koji su najmoćniji, a ne zato što imaju stvarna uverenja“, naveo je Aleksandar Vučić.

Istakao je da niko od njih ne može da odgovori na nekoliko osnovnih pitanja.

„Zašto ova rezolucija? Kome služi? Zašto u ovom trenutku? Šta se time postiže? Hoće li to doneti više deoba, podela ili ujedinjavanja ljudi? Hoće li to dovesti do mira i stabilnosti ili do dalje nestabilnosti i još otvaranja nezalečenih rana iz prošlosti? I na to ne možete dobiti ni konkretan odgovor, niti pozitivan odgovor“, naveo je Vučić i istakao da će sve biti lošije.

(Tanjug)



Izvor

Related posts

Četnici i partizani i dalje dele narod u Srbiji: „Rehabilitacija ne znači da neko nije ratni zločinac“

Aljbin se vodi načelima fašističke propagande

Fon der Lajen sa liderima Zapadnog Balkana: Radimo na približavanju ekonomija