Sve o pokretu „Kopaćemo“: Sastavio listu „ekoloških terorista“, ima ozbiljne planove


Vesti

Politika

Sve o pokretu „Kopaćemo“: Sastavio listu „ekoloških terorista“, ima ozbiljne planove

Politička scena u Srbiji je od 28. avgusta bogatija za još jedan pokret, nastao kao odgovor na ekološke pokrete koji se protive iskopavanju litijuma. Zove se, prigodno, „Kopaćemo“ a zalaže se za to da projekat Jadar zaživi u Srbiji. Za sada je sve oko njega obavijeno velom tajnosti.

Foto: screenshot

Pokret „Kopaćemo“

Šta se zna o ovom pokretu?

Blic preporučuje


„SABERI SE, ČOVEČE“ Osnivač „Eko straže“ i Naim Leo Beširi u klinču zbog transparenta na protestu o „EU okupatoru“: Sama postavka je debilna


Protest protiv litijuma odložen zbog Bajaginog koncerta: Ovo je novi datum, organizatori kažu da novog odlaganja neće biti

Samo ono što su postavili na svojoj internet stranici. A tamo piše da su „nezavisni građanski pokret koji se zalaže za otvaranje rudnika jadarita kao ključnog projekta od nacionalnog značaja“.

– Okupili smo se u trenutku kada je glas razuma zatrpan dezinformacijama i propagandom. Verujemo da istina mora biti jača od laži, a nacionalni interes iznad političkih igara pojedinaca – piše na njihovom sajtu.

Ne zna se ko stoji iza njih, i kažu da žele da ostane tako, da ostanu anonimni, jer se “jednostavno plaše za svoje živote”.

Tu nameru je pokušao da pokvari pokret „Eko straža“, koji je izašao sa tvrdnjama kako je istaknuti član SNS-a Vladimir Đukanović upravo taj koji stoji iza pokreta „Kopaćemo“.

Pokret je ustalasao javnost kada su objavili listu takozvanih „ekoloških terorista“.

Na njoj je 21 osoba, a svakoj od njih je pored imena objavljena crno-bela fotografija, pored svakog stoji i naznaka u crvenom polju “hapšen”, “privođen” i “privođena”.

Angažovali Vladimira Đukanovića da ih brani

Na njoj se našao i Aleksandar Jovanović Ćuta, Jovo Bakić, kao i bivši košarkaš Vladimir Štimac, zbog čega je on podneo krivičnu prijavu.

Zbog toga su nedavno na svom „X“ nalogu da Vladimiru Đukanoviću daju punomoćje da ih brani od „ekoloških terorista“.

– Dajemo punomoć adv_djukanovic da nas brani na sudu od eko terorista stimac15 i da ih načisto ukopa, prekopa i preore – napisali su na mreži „X“.

Pročitajte još

Upitani o svom osnivanju, za medije su nedavno rekli da da „nisu registrovani u APR-u, da se finansiraju iz sopstvenih izvora i donacija građana“.

Kontra na „Nećete kopati“

Nisu hteli mnogo da otkrivaju kakvi su im planovi za budućnost, a za Vreme su rekli da „se ne šale i da će uskoro i pokazati lica“.

– Mi idemo u Loznicu sa ašovima da iskopamo rupu na mestu gde će biti rudnik i da postavimo zastavu našeg pokreta ‘Kopaćemo’ – rekli su iz pokreta „Kopaćemo“.

I, to nije sve.

– Planiramo i ozbiljan pritisak na institucije kroz formalnije aktivnosti da ni po koju cenu ne odustanu od rudnika. Na primer, donošenje leks specijalisa da se projekat ‘Jadar’ proglasi projektom od nacionalnog značaja i da država zvanično stane iza rudnika – naveli su u ovom pokretu, kao i da će „Kopaćemo“ imati kontru na sve što radi ‘Nećete kopati’“.



Izvor

Related posts

Vučić: Grobnica Josipa Broza Tita ostaće u Muzeju Jugoslavije

ŠTA ĆE NAM JAKA VOJSKA, ZAŠTO VUČIĆ TO RADI? Šolakovci nastavljaju kampanju protiv naše armije! (VIDEO)

BRNABIĆEVA ODGOVORILA ŠOLAKOVOM UREDNIKU: Trenutak istine