Home Politika Svečlja: Most na Ibru biće otvoren vrlo brzo, posle koordinacije sa Kforom i razgovora u Briselu

Svečlja: Most na Ibru biće otvoren vrlo brzo, posle koordinacije sa Kforom i razgovora u Briselu

by euronet063


Vesti

Politika

Svečlja: Most na Ibru biće otvoren vrlo brzo, posle koordinacije sa Kforom i razgovora u Briselu

Ministar unutrašnjih poslova Dželjalj Svečlja, koji boravi u Nemačkoj na sastancima u okviru Berlinskog procesa, rekao je da će most na Ibru uskoro biti otvoren. Prema njegovim rečima, to će se desiti nakon koordinacije sa Kforom i razgovora u Briselu, prenosi Gazeta ekspres.

Most na Ibru

Foto: Sava Radovanović / Tanjug

Most na Ibru

– Most na Ibru će biti otvoren vrlo brzo. Uveren sam da ćemo posle razgovora i koordinacije sa Kforom, koji je tamo prisutan, ali i razgovora u Briselu, uskoro imati drugačiju situaciju – rekao je Svečlja u izjavi za Dojče vele na albanskom jeziku.

Blic preporučuje

Most je bio tema razgovora juče u Briselu tokom odvojenih sastanaka Miroslava Lajčaka i glavnih pregovarača Beograda i Prištine, zbog čega je bilo kritika na Kosovu.

O tome je govorila i ministarka Aljbuljena Hadžiju.

– Rekli smo da je na našim sastancima u kontinuitetu bilo diskusije o ovom (mostu), na sastancima premijera Kurtija i međunarodnih partnera, nikada nismo rekli da to treba da bude tema o kojoj treba da se razgovara u Briselu“, Hadžiju dodao je.

Na reakciju novinara da se o mostu ipak razgovaralo, Hadžiju je kazala da je zamenik premijera Besnik Bisljimi tokom govora precizirao da su govorili o slobodi kretanja.

O značaju kretanja, vi znate da je to ustavno pravo i niko ga ne može da ga krši. Dakle, u razgovoru sa predstavnikom EU, na bilateralnom sastanku, a ne na onom gde je bila prisutna Srbija, i za EU ​​je bilo jasno da otvaranje mosta nema alternativu. Smatramo da sastanci treba da nastave i koordinaciju…- kazala je Hadžiju.



Izvor

You may also like