Trajkovicu produžen pritvor za još dva meseca


Vesti

Politika

Trajkovicu produžen pritvor za još dva meseca

Slađanu Trajkoviću iz Kosovske Mitrovice koga tužilaštvo tereti za navodno počinjeni ratni zločin protiv civilnog stanovništva, sud u Prištini produžio je meru pritvora za još dva meseca.

Foto: Nenad Božović / Ringier

.

Kako je za Tanjug izjavio jedan od njegovih advokata Dejan Vasić, na poslednjoj sednici za glavni pretres odbrana je sudu iznela osnovane argumente za ublažavanje mere, koje sud nije prihvatio

Blic preporučuje

Vasić je dodao da odbrana očekuje da će nakon promene sudskog veća novi predsednik imati više sluha za ove stavove.

– Interes Slađana Trajkovića je utvrđenje istine, i za tu istinu koleginica Jelena Krivokapić i ja ćemo se boriti svim svojim znanjem, iskustvom i srcem – rekao je Vasić.

Slađan Trajković uhapšen je 15. decembra 2022. godine u Kosovskoj Mitrovici i od tada se nalazi u pritvoru.

Bio je pripadnik tzv. kosovske policije, a službu je napustio kada su svi Srbi sa severa napustili prištinske institucije 5. novembra.

Specijalno tužilaštvo u Prištini je protiv Trajkovića u julu prošle godine podiglo optužnicu za navodni ratni zločin protiv civilnog stanovništva na području opštine Vučitrn u periodu 1998-1999. godine.

(Tanjug)



Izvor

Related posts

ĐILASOVCI PONOVO NAPALI VUČIĆA: Tvrde da je naredio srpskim policajcima na KiM da skinu uniforme, potom je usledio brutalan demant

Vučić sutra u Briselu na radnom ručku koji za lidere Zapadnog Balkana organizuje Fon der Lajen

Opozicija u roku od osam dana dva puta promenila stav o iskopavanju! (VIDEO)