U Kosovskoj Mitrovici pretučena 4 srpska mladića


Vesti

Politika

U Kosovskoj Mitrovici pretučena 4 srpska mladića

Sinoć je u Kosovskoj Mitrovici tzv policija Kosova pretukla četiri mladića srpske nacionalnosti. M. M. (19), L. K. (19), V. J (21) i R. N. (19) su posle brutalnog prebijanja uhapšeni, kao i čovek koji je snimio iživljavanje Kurtijeve policije nad njima.

Foto: Ringier

Najnovija

Više informacija o iživljavanju i hapšenju srpskih mladića objavio je predsednik Srpske demokratije Aleksandar Arsenijević.

Blic preporučuje


Vučević: Četvorica mladića uhapšena na KiM, nastavak terora nad srpskim narodom

– Oko ponoći, policija je više od 10 minuta tukla tri mladića srpske nacionalnosti u blizini picerije Mrvica. Kada se čulo zapomaganje, iz kafane Biševac je izašao gospodin Lekić koji je sve to usnimio, a policija ga je zajedno sa drugim licima brutalno privela. Oni se trenutno nalaze u policijskoj stanici Severna Mitrovica. Podsetiću policiju da ne smeju da hapse i oduzimaju telefon građanima koji snimaju na javnoj površini – napisao je Arsenijević na Fejsbuku.

On dodaje da je Lekić uhapšen kako bi tzv. Kosovska policija izbrisala snimke sa njegovog telefona.

– Njima se na teret stavlja da su napali službeno lice tako što su ga navodno opsovali na centru, kod spomenika Knezu Lazaru. Radi se o policajcu u civilu koji nije ima nikakve oznake. Nakon toga bivaju praćeni i brutalno maltretirani i hapšeni 500m dalje – napisao je Arsenijević ispod snimka koji je postavio na društvene mreže.

Roditelji uplašeni ispred policijske stanice bez informacija

On kaže da su se roditelji uplašeni skupili ispred policijske stanice gde niko nije želeo da im pruži nikakvu informaciju.

U strahu i boli, a zbog izjava mnogih svedoka, uplašeni su za fizičko i mentalno stanje svoje dece. Iz tog razloga su pozvali i hitnu pomoć, kojoj su policajci onemogućili rad i nisu dozvolili medicinskom osoblju da pregledaju povređene mladiće – naglašava on.

Arsenijević je naglasio da zahtevaju njihovo hitno oslobađanje i pravo na medicinsku pomoć.



Izvor

Related posts

Hrvatski pisac Ante Tomić stao u zaštitu Sergeja Trifunovića: Osećam se besno i osramoćeno

„VREME U AVIONU ISKORISTIĆU ZA PRIPREMU GOVORA U GENERALNOJ SKUPŠTINI UN“ Vučić krenuo za NJujork

U Velikoj Britaniji uskoro počinje da radi prvi rudnik litijuma