Umro Nebojša Vladisavljević, osnivač Romske partije


Vesti

Politika

Umro Nebojša Vladisavljević, osnivač Romske partije

Nebojša Vladisavljević, veliki umetnik, virtuoz na violini, kao i romski aktivista, preminuo je, a povodom njegove smrti oglasila se romska partija.

Foto: Ringier

Najnovija vest

– Poštovani prijatelji, danas se opraštamo od Nebojše Vladisavljevića, velikog virtuoza na violini, romskog aktiviste i stvaraoca romske politike.

Vladisavljević je bio osnivač Romske Partije i generalni sekretar, te je svojim radom i zalaganjem pomogao ostvarenju prava i unapređenju položaja Roma u našem društvu. Njegova predanost i ljubav prema romskoj kulturi, tradiciji i jeziku ostavili su neizbrisiv trag, a posebno na one koji su ga poznavali.

Nebojša je bio osnivač romske redakcije na radiju Sombor, gde je svojim emisijama pronosio lepotu romske muzike i priče.

„Bio veliki prijatelj i poznavalac romske omladine“

Bio je veliki prijatelj i poznavalac romske omladine, te je njegova podrška i mentorstvo mnogima bila neizmerna inspiracija.

– Neka Nebojšin duh i njegova dela nastave da žive kroz nas, dok se nastavljamo boriti za bolji položaj i prava Roma u našem društvu. Počivaj u miru, dragi Nebojša – saopštili su iz partije.



Izvor

Related posts

U Velikoj Britaniji uskoro počinje da radi prvi rudnik litijuma

LJudi nas ne razumeju, ne slažu se sa našim odlukama (VIDEO)

Vučić: Grobnica Josipa Broza Tita ostaće u Muzeju Jugoslavije