Upali u srpske škole u Leposaviću, Srbi strepe da im ne podmetnu oružje


NOVO iživljavanje i širenje straha Kurtijevih policajaca – prvo su u noći između petka i subotu maltretirali dva srpska mladića, a juče popodne upali su u dve škole u Leposaviću!

foto privatna arhiva

Naime, pripadnici policije tzv. Kosova upali su osnovnu školu i srednju školu „Nikola Tesla“, iako, prema rečima Slađana Radovića, direktora srednje škole koja broji više od tri stotine učenika, nisu imali nalog tužilaštva.

 -Upad se desio oko 16,30 sati i portir ih je pustio kako mu ne bi pravili probleme. Slikali su kotlarnicu i otišli su, a potom su upali i u osnovnu školu – priča za „Novosti“ direktor Radović.

Radović pojašnjava da je upad policajaca smišljen sa namerom da uplaše i zastraše ne samo zaposlene, već i đake koji pohađaju ove škole i njihove roditelje. Dodaje da su ciljano došli pred završetak školske godine i početak upisa naredne, kako bi se što manje učenika upisalo u narednu školsku godinu.

– Razgovarao sam i sa kolegama koji su mišljenja da su pripadnici tzv. kosovske policije spremni na sve, pa i da podmetnu oružje u kotlarnici kako bi nas optužili da držimo navodno naoružanje u školi – zaključuje direktor Srednje škole u Leposaviću.

Radović je pozvao učenike i njihove roditelje da se ne plaše i da nastave da pohađaju ovu školu jer, kako je rekao, obrazovanje dece niko nema prava da im zabrani.

Podsetimo, prethodni napad na Srbe desio se u noći između petka i subote, kada su pripadnici tzv. kosovske policije maltretirali dva srpska mladića koji su se vraćali sa rođendanskog slavlja. Oni su ih priveli i pisali im kaaznu zbog navodnog remećenja javnog reda i mira.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije





Izvor

Related posts

Uspesi vojske su najvidljiviji, vojske koju je on uništavao za tuđe interese

Zašto nema reči osuda kada Jezdiću ne daju na KiM, kada Trifunovića hapse zbog „prejakih“ reči…

Četnici i partizani i dalje dele narod u Srbiji: „Rehabilitacija ne znači da neko nije ratni zločinac“