Home Politika Varhelji:Srbiji je mesto u EU, proširenje je najviši prioritet na našoj agendi

Varhelji:Srbiji je mesto u EU, proširenje je najviši prioritet na našoj agendi

by euronet063


Vesti

Politika

Varhelji:Srbiji je mesto u EU, proširenje je najviši prioritet na našoj agendi

  • Evropska nedelja mogućnosti počela u Beogradu i Nišu
  • Komesar Oliver Varhelji istakao dugogodišnje partnerstvo EU i Srbije

Evropski komesar za proširenje Oliver Varhelji izjavio je da Evropska nedelja mogućnosti koja je danas počela u Beogradu predstavlja simbol dugogodišnjeg partnerstva Evropske unije i Srbije, i da prikazuje čitav spektar mogućnosti koje EU nudi građanima, preduzecima i institucijama Srbije.

.

Foto: Oliver Bunić / Ringier

.

Proširenje EU načinili smo jednim od najviših prioriteta na našoj političkoj agendi. Mi intenzivno radimo na tome da vam donesemo neke prednosti članstva u EU i pre vašeg punog pristupanja – rekao je Varhelji u video-poruci emitovanoj na početku „Evropske nedelje mogućnosti“ koja se održava u Beogradu.

Blic preporučuje

On je kao glavni alat istakao Plan rasta za Zapadni Balkan, navodeći da predstavlja osnovu za ubrzanu postepenu integraciju i dodao da je cilj Plana da Srbija i svi partneri sa Zapadnog Balkana budu bolje pripremljeni i prođu kroz brži proces pristupanja.

– Plan rasta ima za cilj da podstakne socio-ekonomski razvoj i približavanje regiona EU sa potencijalom da udvostruči ekonomije Zapadnog Balkana u narednoj deceniji. Istovremeno, plan promoviše ekonomsku integraciju unutar regiona kroz zajedničko regionalno tržište – rekao je Varhelji.

„Mi smo vaši partneri na ovom putu“

On je istakao da je Srbiji mesto u Evropskoj uniji i da je EU u potpunosti posvećena podršci Srbije na putu ka modernizaciji, rastu i reformama potrebnim za članstvo u EU.

Mi smo vaši partneri na ovom putu i uveren sam da ćemo zajedno uspeti. Molimo Vas da maksimalno iskoristite EU nedelju mogućnosti, kako bismo napredovali na našem zajedničkom putu – zaključio je komesar.

Druga po redu Evropska nedelja mogućnosti pod sloganom „Možeš i ti“ počinje danas u Beogradu i Nišu, a trajaće do 27. septembra.

Evropsku nedelju mogućnosti drugi put po redu partnerski organizuju Delegacija Evropske unije u Srbiji i Vlada Republike Srbije.

(Tanjug)



Izvor

You may also like