Visoka funkcionerka PES-a napustila stranku, ide kod Milovića


Vesti

Politika

Visoka funkcionerka PES-a napustila stranku, ide kod Milovića

Članica Glavnog odbora Pokreta Evropa sad (PES) koju vodi Milojko Spajić, Petra Čelebić podnela je ostavku na sve funkcije u partiji jer ne želi “da bude deo priče koja od Crne Gore pravi puku ljušturu nezavisne države”.

Foto: dts Nachrichtenagentur / imago stock&people / Profimedia

Milojko Spajić

Ona je to potvrdila Vijestima i istakla da odluku o napuštanju te partije nije donela lako.

Blic preporučuje

– Pokret koji smo prvobitno osnovali nas petnaestoro, a kojem su se kasnije pridružili i drugi, naročito nakon pobede na podgoričkim izborima, više ne predstavlja skup vrednosti i načela koja su nas ujedinila i u koja su mnogi od nas verovali – navela je Čelebić.

Objašnjavajući razloge napuštanja PES-a, Čelebić je kazala kako kompromisi koje je PES načinio, umesto da konsoliduju podršku političkog centra, razočarali su glasače.

– Kada jednom krenete pogrešnim putem, svaka naredna stanica je pogrešna – rekla je Čelebić.

„To više nije ista stranka“

Ona je kazala da kao Crnogorka, bez obzira na ogroman trud i rad koji je uložila u ideju PES-a, “ne može i neće podržavati one koji svojim delovanjem, bilo aktivnim ili pasivnim, doprinose da Crna Gora postane podložna uticajima koji će je učiniti nezavisnom samo na papiru”.

– Moj cilj je uvijek bio da radim u interesu Crne Gore i njenih građana, a to više ne mogu raditi unutar ove partije. Ako moram da biram, biram da ne budem deo priče koja od moje zemlje pravi puku ljušturu nezavisne države i poligon za igru tuđih, nedobronamernih interesa. Ukratko: to više nije ista partija kojoj sam dala poverenje, vreme i svu energiju od osnivanja – zaključila je Čelebić.

Izvori Vijesti tvrde da će Čelebić biti na Podgoričkoj listi bivšeg ministra pravde Andreja Milovića.



Izvor

Related posts

Ponosan sam na Vojsku Srbije

„MORAO SAM DA BUDEM BRUTALAN“ Šešelj otkrio zašto je predlagao da se Tito iskopa i podeli na osam delova za svaku republiku i pokrajinu

Vučić tvrdi da neće biti izmeštena grobnica Josipa Broza