Vlada pozdravlja odluku Skupštine da stavi na dnevni red tačku o litijumu


PREMIJER Miloš Vučević izjavio je danas da Vlada Srbije pozdravlja odluku predsednice Narodne skupštine Ane Brnabić da stavi na dnevni red sednice koja će se održati sledeće nedelje tačku o litijumu koju su predložili opozicioni poslanici.

Foto: Printskrin

– Vlada je spremna da se odazove pozivu, ako Skupština bude smatrala da treba ministri da učestvuju u radu. Mi smo se formalno izjasnili negativno o tom predlogu, jer mislimo da bi to bilo pogubno za Srbiju, ali mislimo da je dobro da se razgovara – rekao je Vučević odgovarajući na pitanja novinara da prokomentariše odluku Ane Brnabić da predlog opozicije stavi na dnevni red sledeće sednice.

Vučević je, nakon što je prisustvovao obeležavanju 33 godine postojanja i rada Javnog preduzeća „Srbijašume“, odgovarajući na pitanje dodao da Vlada nije imala problem da se o temi litijuma raspravlja.

– Da ne bude zabune, šest dana smo raspravljali o dve tačke – o rebalansu budžeta i finansijskoj pomoći porodicama sa decom. Da li je to za šest dana ili nije? Da ne raspravljate, rekli bi da nismo omogućili da se razgovara, a kad razgovaramo, kažu da se krade vreme. Ako je Vlada prisutna na raspravi o zakonima koje je sama predložila, to bi trebalo da bude pozitivno ocenjeno, a ako nismo tu, kažu da bežimo od razgovora – rekao je premijer.

Ocenio je da je tokom održavanja vanredne sednice svih šest dana najviše bilo priče o litijumu, iako će to, kako kaže, tek sada formalno-pravno biti tema na sednici i dodao da većina predstavnika opozicije nije bila prisutna tokom sednice.

– Pozdravljam što je Ana Brnabić to stavila na dnevni red, jer tako relaksira odnose i atmosferu. Prilikom izbora Vlade, pričali smo o litijumu, prilikom usvajanja Deklaracije sa Svesrpskog sabora, pričali smo o litijumu. Samo ćemo nastaviti o tome da razgovaramo. Od šest dana, bio sam prisutan pet dana u Skupštini, a verujte, većina njih nije prisutna tokom sednica – rekao je Vučević.

Dodao je da SNS spreman da pomogne opoziciji da se stvori kvorum za održavanje te sednice, ali da moraju da dođu svi koji su potpisali predlog izmena zakona i tražili tu sednicu.

BONUS VIDEO: Opozicija nam sprema teror za uši i zdrav razum: Ćutina poslanica će TRI SATA obrazlagati imbecilni

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije





Izvor

Related posts

Od jake Srbije korist ima i Crna Gora; Pametnije birajte pesme na slavljima

Vučić u Ženevi: Nećemo imati dovoljno struje ako ne nabavimo nuklearne modelarne reaktore

Vučić govorio na ceremoniji obeležavanja 70 godina postojanja CERN-a