Vladimir Đukanović u emisiji „Jasno. Kao dan!“ na „Blic“ TV


Vesti

Politika

Vladimir Đukanović u emisiji „Jasno. Kao dan!“ na „Blic“ TV

„Idu teška vremena, zato je održan sada Svesrpski sabor. Moramo da čuvamo mir po svaku cenu, to je glavna poruka“, izjavio je danas Vladimir Đukanović govoreći o Svesrpskom saboru.

Foto: Blic TV / Ringier

.

O Svesrpskom saboru i usvojenoj deklaraciji, narušenim odnosima u regionu, o domaćim i evropskim izborima, u emisiji „Jasno. Kao dan!“ govorio je poslanik SNS-a Vladimir Đukanović.

Blic preporučuje

– Lepo je bilo, manifestacija srpskog jedinstva. Jasna poruka pred teške izazove koji nam slede. Naravno da će pokušavati da razne krize izazovu na Balkanu, da pokušaju da ukinu Republiku Srpsku, otcepe Kosovo i Metohiju… Drago mi je što su bili svi političari tu – rekao je Đukanović gostujući na „Blic“ televiziji.

Foto: Blic TV / Ringier

.

„Moramo da čuvamo mir po svaku cenu“

Srbija i Republika Srpska će u budućem 15. februara slaviti kao zajednički Dan državnosti, što Đukanović podržava.

Drago mi je što ćemo zajedno to obeležavati. Ja kandidujem jednu ideju, a to je da se što lakše dobije državljanstvo Srbije, da mogu i da glasaju – kaže Đukanović i objašnjava zbog čega je sabor sada održan:

Zato što idu teška vremena, mada i to pitanje zašto sad, i da se održalo u oktobru, bilo bi pitanje onda „a što sada u oktobru“. Izbori u Evropskom parlamentu su pokazali dosta toga, a idu i američki izbori. Između ostalog, ovo je i odgovor na Rezoluciju. Moramo da čuvamo mir po svaku cenu, to je bila i glavna poruka na ovoj manifestaciji – kaže Đukanović.

Foto: Blic TV / Ringier

.

„Srbi zapadno od Drine sanjaju ujedinjenje sa Srbijom“

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik više puta je izjavio u poslednje vreme da Srpski narod u Republici Srpskoj ima šanse samo ako se odvoji od BiH i ujedini sa Srbijom.

To je mišljenje apsolutne većine Srba u Republici Srpskoj. A sada, da li mi to možemo tek tako odavde politički da kažemo „e super, ajde vi to uradite“, pa ne možemo. Zato što to prosto nije nešto što je trenutno u interesu naše zemlje i našeg naroda. Ali da Srbi zapadno od Drine to sanjaju, naravno. I tu nema nikakve dileme. Oni jedva čekaju dan ujedinjenja sa Srbijom. Oni ne žele da žive u BiH. Ali svima nam je jasno da bi se to dogodilo, to ne može mirnim putem – kaže Đukanović.

„Ako imaju većinu u Nišu, neka formiraju vlast!“

Đukanović se osvrnuo i na izborni rezultat u Nišu. Naime, gradska izborna komisija u Nišu donela je na jučerašnjoj sednici odluku o preliminarnim rezultatima za izbor odbornika u Skupštini grada Niša, prema kojoj je najviše mandata osvojila koalicija okupljena oko Srpske napredne stranke (SNS) osvojila najviše mandata.

Dr Dragan Milić, koji je ispred grupe građana na lokalnim izborima u Nišu osvojio 16 mandata, on je ostao pri stavu da je u Nišu pobedila opozicija.

Ako imaju većinu, neka formiraju vlast. Sada je na njemu (prim. aut dr Dragan Milić) da li on hoće da razgovara, da li neće, to je već njegova stvar. Mi smo osvojili 45 odsto, oni su 20 odsto iza nas, kako su oni pobednici? – kaže Đukanović i dodaje da ga nastup dr Milića nije iznenadio:

Foto: Blic TV / Ringier

.

Ja nisam nikada podržavao to obmanjivanje ljudi i demagogiju. Stvara neku vrstu separatizma, ne znam zašto to radi. Čita komentare na fejsu i tako formira politiku. Oni znaju da su izgubili – rekao je Đukanović.

Na pitanje da li su Savo Manojlović i dr Dragan Milić novi lideri opozicije, kaže:

– Nas to uopšte ne zanima. Šta će oni da rade, to je njihova stvar. Ako neko smatra da će da dobije vlast tako što će da upada u tuđe picerije, da maltretira vlasnike lokala, da nam upada u kolcentre i slično, to ja mislim da narod nikad neće prihvatiti – rekao je Đukanović.

Foto: Blic TV / Ringier

.

Foto: Blic TV / Ringier

Gde gledati BLIC TV SRBIJA



Izvor

Related posts

Vučić prisustvuje sednici Vlade i Republičkog štaba za vanredne situacije

Ministar Đurić razgovarao sa Sison u Vašingtonu

OGLASILA SE FON DER LAJEN: Objavila sliku sa Vučićem