Voditeljka Ana Mihajlovski podnela ostavku u Skupštini grada Beograda


Vesti

Politika

Voditeljka Ana Mihajlovski podnela ostavku u Skupštini grada Beograda

Voditeljka Ana Mihajlovski Grubin podnela je danas ranije najavljenu ostavku na mesto odbornice u Skupštini grada Beograda. Ona je na izborima 2. juna bila kandidatkinja za odbornicu na listi „I ja sam Beograd – Kreni-Promeni“, ali je i krajem maja najavila povlačenje s liste, odnosno, kako to pravno nije moguće nakon što je lista proglašena, podnošenje ostavke na mesto odbornice u slučaju da uđe u gradski parlament.

Foto: Oliver Bunić / Ringier

.

Sve to se desilo nakon sage oko proglašenja izborne liste „Kreni-Promeni“ za izbore na opštini Vračar.

Na prošloj sednici gradskog parlamenta, rečeno je da će Ana Mihajlovski Grubin biti nezavisna odbornica, odnosno da se neće naći u novoformiranom odborničkom klubu „Kreni-Promeni“, piše „Danas“.

Ona je povodom ostavke uputila i pismo, rekavši da su se sada stekli zakonski uslovi za njeno podnošenje.

– Nažalost, izabrani put pomenute organizacije ka kandidaturi na izborima po mom laičkom mišljenju i osnovnom ljudskom osećaju, nije bio u duhu vrednosti kojima lično težim i za koje se zalažem. Za mene taj izabrani put predstavlja udaljavanje od polaznih principa i ideje da se zajedničkim snagama i institucionalnim putem popločanim zakonima, pravdom i etikom borimo za bezbednije, uređenije i humanije okruženje za sve građane bez obzira na političku pripadnost ili bilo koje druge razlike – navela je ona.

Pozdravljam „ove“ i „one“

Rekla je da nikada nije imala političke ambicije, da joj je žao „što kao društvo nismo dovoljno sazreli za Skupštinu u kojoj se svaki odbornik bori za kvalitetniji život svih građana uprkos lošoj atmosferi u kojoj živimo kao i političkim pa i svim ostalim podelama“.

– Lično sam uvek bila za ideju, a ne za „ove“ ili „one“. Uvek sam podržavala ideju koja mi je bila bliska, jer i „ovi“ i „oni“ mogu da razočaraju, ali ne i ideja da ova zemlja može biti humano mesto za sve građane bez obzira na sve naše razlike. Od te ideje ne mogu da odustanem, a od svakog pokreta mogu i hoću onda kada mi se učini da ide putem koji meni nije blizak – navela je ona između ostalog.

Pročitajte još

Savo Manojlović: „Kreni – promeni“ napušta Skupštinu grada Beograda

Savo Manojlović vraća mandate: Pokret „Kreni – Promeni“ neće ući u gradsku i skupštinu opštine Novi Beograd

Dodala je da puno pozdravlja i „ove“ i „one“.

– Želim nam svima da shvatimo da ovaj svet ostavljamo našoj deci i da bi morali da se potrudimo da postanemo bolji ljudi sad i odmah. Svi – napisala je ona.

Ana Mihajlovski Grubin, dala je potpis listi pokreta „Kreni promeni“ Sava Manojlovića na Vračaru, ali je posle, kako kaže, cirkusa u javnosti sa prihvatanjem i odbijanjem liste tog pokreta, odlučila da povuče svoje ime sa liste. Mihajlovski je tada rekla da ni sama ne može da razume šta dogodilo sa listom „Kreni promeni“ koja je dva puta bila obarana za izbore u gradskoj opštini Vračar.

(Danas)



Izvor

Related posts

To ne može da nas ugrozi, navikli smo na te stvari

Počinje Samit o budućnosti u NJujorku

Sutra sednica Skupštine Srbije, šest tema na stolu