Vojislav Mihailović naseo na lažni tvit pa rekao da je Ivana Španović odustala od Olimpijskih igara


Vesti

Politika

Vojislav Mihailović naseo na lažni tvit pa rekao da je Ivana Španović odustala od Olimpijskih igara

Vojislav Mihailović, poslanik, predsednik POKS i unuk Draže Mihailovića, pokazao je juče usred Skupštini Srbije i naivnost i neinformisanost – naseo je na lažnu vest na mreži „Iks“ da je naša čuvena atletičarka Ivana Španović odustala od takmičenja na Olimpijskim igrama u Parizu u znak protesta zbog iskopavanja litijuma.

Foto: Mitar Mitrović, Tanjug/ Jadranka Ilić / Ringier

.

Da nije reč samo o gafu pokazuje i to da je lider POKS je kao sportistu koji takođe „bojkotuje“ Olimpijske igre označio i jednog političara – Dragana Dobrašinovića, v.d. predsednika Stručnog saveta pokreta Dveri.

Blic preporučuje

U društvu čak sedmoro stranačkih i koalicionih kolega Mihailović se latio mikrofona da bi izrekao nekoliko rečenica koje su odmah postale hit na internetu.

– Hteo bih još jednu informaciju sa vama da podelim, možda i znate da su Ivana Španović i Dragan Dobrašinović u znak protesta zbog potpisivanja memoranduma sa Evropskom unijom otkazali učešće na Olimpijadi u Parizu i pozvali druge sportiste da u istom tom protestu učestvuju. Jer zaista, oni smatraju da je to poguban dogovor ili predugovor s kojim se Srbija žrtvuje i građani Srbije treba da postanu ljudi koji će da rade po rudnicima, mladež da se iseljava i da u našu lepu zemlju zaista žrtvuju zarad neke rude – poručio je Mihailović u holu Narodne skupštine.

Lider POKS je, naime, poverovao lažnom X profilu koji nosi ime i prezime Ivane Španović gde je, navodno, naša najuspešnija atletičarka objavila da bojkotuje Olimpijske igare, i to pošto je Dragan Dobrašinović na toj društvenoj mreži pozvao sve olimpijce da ne idu u Pariz u znak protesta nakon što je Srbija potpisala Memorandum o razumevanju u vezi sa mineralnim sirovinama.

„Umesto njih u Pariz putuje Vojislav Mihailović“

Očekivano, šaljivi komentari na Mihailovićev, najblaže rečeno, propust su se samo nizali.

Dragan Dobrašinović naš olimpijac i favorit za zlato u disciplini doors jump (skok kroz dveri) odustao je od učešća na Olimpijadi iz istih razloga kao i Ivana Španović. Umesto njih u Pariz putuje Vojislav Mihailović koji očekuje zlatnu medalju u disciplini glupost – napisao je jedan od korisnika X mreže.



Izvor

Related posts

Arno Gujon prokomentarisao pisanje londonskog sajta „Nju Arab“

PREMIJER NAJAVIO: Obavezno služenje vojnog roka trebalo bi da počne u septembru 2025. godine

Zečević: Nije vreme za dijalog, EU i NATO da zaustave čišćenje Srba na severu Kosova