Vučević: „Da sa Severnom Makedonijom unapređujemo saradnju i da radimo zajedno na jačanju Zapadnog Balkana“


Vesti

Politika

Vučević: „Da sa Severnom Makedonijom unapređujemo saradnju i da radimo zajedno na jačanju Zapadnog Balkana“

Predsednik Vlade Srbije Miloš Vučević izjavio je večeras da Srbiju i Severnu Makedoniju mnogo toga vezuje, da između dve zemlje nema otvorenih pitanja, kao i da je na nama da se ti odnosi unapređuju, da se radi na jačanju Zapadnog Balkana i pridruživanju EU, da ne bismo ostali „slepo crevo“ i zaboravljeni u ovoj geopolitičkoj podeli.

Foto: Milan Ilić / Ringier

.

Vučević je nakon sastanka sa potpredsednikom Vlade Severne Makedonije Ivanom Stoilkovićem rekao da veruje da moramo da budemo vrednovani u skladu sa svim reformama i podsetio da je Severna Makedonija donosila teške reforme, što je nešto što bi trebalo da bude vrednovano.

Blic preporučuje


Vučević: Svi mogu da dođu u Srbiju, osim onih koji su na poternicama


VUČEVIĆ NA BLEDSKOM STRATEŠKOM FORUMU: Ulazak u EU je glavni politički cilj Srbije 20 godina i to ne menjamo

Treba da oformimo komisiju za ekonomsku saradnju. Razgovarao sam sa Momirovićem to da ubrzamo, čeka nas saradnja za interkonektor za snabdevanje energentima. Treba da radimo i na jedinstvenom softveru da se ljudi ne zadržavaju na graničnim prelazima, da nema gužvi. Zaintereovani smo za saradnuu za ono što je važno za Zapadni Balkan, imaćemo vesti oko CEFTE, a najbitnije je da sačuvamo mir na Zapadnom Balkanu, to nam je svima potrebno – rekao je Vučević.

Srpski premijer je još jednom čestitao novoj vladi Severne Makedonije naglasivši da veruje da će biti dostojna odgovornosti pred građanima, ali i da ne pamti da je jedan Srbin bio član makedonske vlade.

„Zato smo zahvalni makedonskom premijeru (Hristijanu) Mickoskom i čekamo ga u Beogradu. raduje me nastavak saradnje dve države“, rekao je Vučević.

(Tanjug)



Izvor

Related posts

Vučić: Grobnica Josipa Broza Tita ostaće u Muzeju Jugoslavije

ŠTA ĆE NAM JAKA VOJSKA, ZAŠTO VUČIĆ TO RADI? Šolakovci nastavljaju kampanju protiv naše armije! (VIDEO)

BRNABIĆEVA ODGOVORILA ŠOLAKOVOM UREDNIKU: Trenutak istine