Vučević: Na izborima se bira između većih plata i povratka u nezaposlenost veću od 30 odsto


Vesti

Politika

Vučević: Na izborima se bira između većih plata i povratka u nezaposlenost veću od 30 odsto

Na izborima 2. juna građani će prema rečima predsednika Vlade Srbije i Srpske napredne stranke Miloša Vučevića reći da li žele da nastave putem koji je zacrtao predsednik Srbije Aleksandar Vučić, odnosno politiku koja donosi nova radna mesta, veće plate i penzije, nove bolnice, škole mostove ili da se vratimo u doba kada je nezaposlenost iznosila blizu 30 odsto i kada je prosečna plata bila manja od današnje minimalne zarade.

Foto: Vlada Republike Srbije/ Slobodan Miljević / Tanjug

.

– Ne postoje „mali izbori“. Ne postoje manje važni ili više važni izbori. Svaki su izbori bitni. I svaki izbori su svojevrsni referendum o pitanju da li želimo Srbiju koja će se razvijati u skladu s našim planom ‘Skok u budućnost 2027’ ili Srbiju koja neće poštovati sebe i svoje interese – rekao je Vučević u intervjuu za „Politiku“.

Blic preporučuje

Odgovarajući na pitanje zašto SNS, iako najjača partija u zemlji, na izbore izlazi u znatno širem frontu, naveo je da nam je neophodno ujedinjenje i da je dobrodošao svako ko voli Srbiju, želi je samostalnu i slobodarsku i da nemamo luksuz da se delimo.

Govoreći o tri grada za koje se očekuje da će biti posebni izborni izazovi, a to su Beograd, Novi Sad i Niš Vučević je rekao da je Beograd danas centar regiona a da je „Beograd na vodi“ privredni zamajac koji je dao zalet srpskoj privredi.

Što se Novog Sada tiče naveo je da je u tri mandata bio na čelu ovog grada u kojem je za 12 godina povećan broj zaposlenih, dovedeno 29 stranih investitora, obezbeđen besplatan boravak u vrtićima za svu decu, dosta ulagano u zdravstvo i istakao da će Novosađani prepoznati učinjeno i 2. juna dati SNS-u zamajac da nastavi dalje.

Kada je o Nišu reč, ukazao je da je on postao pravi centar juga na ponos čitave Srbije.

– S razvijenim avio-saobraćajem, povezan sa svim ključnim drumskim koridorima koji povezuju Evropu i Aziju, savremenim kliničkim centrom i novim investicijama – rekao je Vučević.

(Tanjug)



Izvor

Related posts

Četnici i partizani i dalje dele narod u Srbiji: „Rehabilitacija ne znači da neko nije ratni zločinac“

Aljbin se vodi načelima fašističke propagande

Fon der Lajen sa liderima Zapadnog Balkana: Radimo na približavanju ekonomija