Vučević o pokličima „Za dom spremni“ na proslavi „Oluje“


Vesti

Politika

Vučević o pokličima „Za dom spremni“ na proslavi „Oluje“

Premijer Miloš Vučević je prokomentarisao način obeležavanja vojno-policijske akcije Oluja u Hrvatskoj prošlog vikenda i pokliče „Za dom spremni i rekao da nije iznenađen, da tu „nema ništa novo i da oni to stalno rade“.

Foto: Vladimir Šporčić / Tanjug

Miloš Vučević

Nisam iznenađen zbog tih pokliča, pa oni imaju u vladajućoj koaliciji stranku koju čine domobrani, oni se javno pozdravljaju tim pozdravom i veličaju Antu Starčevića, a svakome je dostupno da pročita na internetu šta je taj čovek pričao i za šta se zalagao. Nema tu sreće, kada vam je radost zasnovana na nečijoj nesreći, kada se radujete nečijoj tuzi ili boli – rekao je Vučević.

Blic preporučuje

„A kako može da vam bude veselje, da se na suzama nekog drugog radujete“

Premijer je podsetio da mi moramo da razumemo i bol Bošnjaka oko Srebrenice i drugih mesta, kao što moramo da razumemo bol i Hrvata oko mesta gde su stradali.

Mi plačemo i tugujemo, oni se vesele. A kako može da vam bude veselje, da se na suzama nekog drugog radujete, kada ste tog nekog proterali na traktoru i oduzeli mu kuću i imanje, ili mu ubili neke srodnike – izjavio je Vučević.

Oluja je i ove godine u Kninu obeležena uz pokliče „Za dom spremni“, a, prema izveštajima medija, lica koja su to uzvikivala nisu privedena.

(Tanjug)



Izvor

Related posts

Analitičari o sednici Skupštine UN: „Velike sile koriste međunarodno pravo kada to njima koristi“

Nastavljam da se trudim i borim, Srbija nije samo moj posao, već moj život (VIDEO)

Ko će ići u vojsku i kada počinje regrutacija: Major izneo detaljan plan Vojske Srbije za služenje vojnog roka