Vučević rekao Fergusonu da je potrebno izvršiti pritisak na PR da se nastavi dijalog


Vesti

Politika

Vučević rekao Fergusonu da je potrebno izvršiti pritisak na PR da se nastavi dijalog

Predsednik Vlade Srbije Miloš Vučević razgovarao je danas sa ambasadorom Velike Britanije u Srbiji Edvardom Fergusonom kome je rekao da je zabrinut zbog situacije na Kosovu i Metohiji i podvukao da je neophodno izvršiti pritisak na Prištinu kako bi se nastavio dijalog i zaustavio teror koji se vrši nad srpskim narodom u južnoj pokrajini.

Foto: Rade Prelić / Tanjug

.

Vučević je naglasio da cilj Srbije očuvanje mira i stabilnosti u regionu, napomenuvši da rezolucija o Srebrenici ne doprinosi saradnji i izgradnji dobrih odnosa, navodi se u saopštenju Vlade Srbije.

Blic preporučuje


Vučević: Ako je pitanje KiM rešeno, čemu pritisak na Srbiju


„KORAK NAPRED KA KRAJNJEM CILJU“ Šta se krije iza odluke da Kosovo postane pridruženi član NATO: Simboličan čin, ali i pokušaj da se unaprede kosovske snage?

Vučević i Ferguson su razgovarali i o sveobuhvatnoj bilateralnoj saradnji, kao i o mogućnostima za njeno jačanje i istakao da se ekonomska saradnja dveju zemalja dinamično razvijala prethodnih nekoliko godina.

Premijer je naglasio da postoji potencijal za jačanje partnerstva u brojnim oblastima, a posebno u energetici i energetskoj tranziciji, kao i infrastrukturnim projektima.

Vučević je poručio da Memorandum o razumevanju u oblasti energetike između Srbije i Velike Britanije treba da privuče investitore iz te zemlje da ulažu u Srbiju, i naglasio da je tu saradnju potrebno konkretizovati.

Foto: Rade Prelić / Tanjug

.

Predsednik Vlade je istakao da je jedan od prioriteta Srbije strateško ulaganje i pronalaženje održivih rešenja za postizanje energetske stabilnosti kroz zelenu energiju, i tom smislu, izrazio uverenje da postoje veliki potencijali za saradnju sa Velikom Britanijom.

Ambasador Ferguson je poručio da je Britanija posebno zainteresovana za saradnju u oblastima energetike, odnosno obnovljivih izvora energije, istakavši da Srbija ima odlične projekte na kojima u budućnosti mogu zajedno sarađivati.

(Tanjug)



Izvor

Related posts

Lekarski pregledi pred služenje vojnog roka: Evo šta čeka buduće vojnike

Ni danas ne možemo da se izvučemo od njegovih sporazuma

Vučić danas na prikazu sposobnosti Vojske Srbije „Zastava2024“ u Batajnici