Home Politika Vučić citirao američkog predsednika Obamu govoreći o strašnoj situaciji naših građana na Kosmetu

Vučić citirao američkog predsednika Obamu govoreći o strašnoj situaciji naših građana na Kosmetu

by euronet063


PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić tokom obraćanja na sednici GS UN citirao je i nobelovcai američkog predsednika Baraka Obamu kada je govorio o situaciji Srba na KiM.

ЗА СРБЕ НА КиМ НЕМА ПРАВДЕ НИ СЛОБОДЕ: Вучић цитирао америчког председника Обаму говорећи о страшној ситуацији наших грађана на Космету

Foto printskrin UN TV

Citiraću ovom prilikom i Nobelovca i Predsednika Sjedinjenih Američkih Država Baraka Obamu. On kaže: „Pravi mir nije samo odsustvo sukoba; on je prisustvo pravde, slobode i mogućnosti za sve.“  Za Srbe na Kosovu, pod jurisdikcijom UN, nema ni prisustva pravde, ni lične slobode niti mogućnosti za sve, kazao je predsednik Srbije tokom obraćanja u UN.

– O nerazumnosti politike prištinskih vlasti, ostrašćenosti i progonu svega što je srpsko na Kosovu i Metohiji, govori niz uznemirujućih poteza –  od zabrane platnog prometa u srpskoj valuti – dinar na Kosovu i Metohiji koja traje više od 6 meseci i zabrane poštanskih usluga koja je jedinstvena u svetu, čak i za konfliktna područja, a što ugrožava svakodnevni život Srba i drugog nealbanskog stanovništva – do zabrane posete poglavara Srpske pravoslavne crkve Porfirija Pećkoj patrijaršiji. Može li se, osim brutalnošću i surovošću, ali i bezumljem opisati upad naoružane specijalne prištinske policije, 9. septembra, u prostorije Udruženja „Podrži me“, koju čine roditelji i deca sa smetnjama u razvoju? 

BONUS VIDEO – RUSIJA LANSIRALA RAKETU: Pogledajte trenutak lansiranja

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije





Izvor

You may also like