Vučić iz Njujorka: Srbija nikad neće bežati od dijaloga sa Prištinom


Vesti

Politika

Vučić iz Njujorka: Srbija nikad neće bežati od dijaloga sa Prištinom

– Imao sam mnogo važnih sastanaka, sa više afričkih predsednika, što je izuzetno važno za našu zemlju. Očekujemo predsednika Angole u januaru ili februaru. Nastaviću sa dodelom odlikovanja danas i sutra pre nego što poletimo. Tu možemo mnogo dobrih stvari za političku i ekonomsku saradnju da uradimo. Zahvalan sam prijateljima iz Kine na čeličnom prijateljstvu – rekao je predsednik Aleksandar Vučić u Njujorku.

Foto: Tanjug

.

Kako je rekao, razgovarao sam sa predsednikom Irana o svim problemima, kako na Bliskom istoku tako i našim problemima.

Blic preporučuje


POTRESAN GOVOR VUČIĆA U UN: Srbija je mali kamenčić u cipeli moćnih

Hvala na podržavanju teritorijalnog integriteta Srbije. Rekao sam mu i koliko smo i ozlojeđeni i frustrirani zbog svega što je potpisano 2013. godine, uvek izmišljanja nekakvih razloga sa jedinim ciljem da se protera srpski narod sa KiM. To je bilo ono što sam rekao, a Srbija nikad neće bežati od dijaloga. Bio sam, nažalost, u pravu i za Petra Stana, ali je to uobičajeno za one koji priznaju Kosovo – poručio je Vučić.

„Mask je znao sve o Srbiji i više nego što sam očekivao“

Predsednik je dodao da je imao „dobre razgovore sa predsednikom Finske, predsednicom EP, bili smo i na dodeljivanju nagrade koje deli „Atlantik kansl“.

I tu sam razgovarao sa Ilonom Maskom, čovek je znao sve o Srbiji i više nego što sam očekivao. Razgovarao sam i sa direktorom Amazona koji će da prošire akcije u Srbiji, i sada imam novi „igvel“ – naveo je Vučić.

„Zahvalan sam narodu Srbije na podršci“

Kako je rekao, zahvalan je narodu Srbije na podršci u GS UN.

– Jer zna narod da nisam mnogo lekova mogao da preporučim i kako da izađemo iz toga, kao što u savremenom svetu ne postoj i efikasan lek za rak, tako da za naš problem ne posotji efikasan lek po pitanju KiM, ali držimo to pod kontrolom i dok se stvari i okolnosti ne promene u svetu – kazao je Vučić.

Vučić boravi u Njujorku, a juče je govorio na generalnoj debati 79. zasedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija i poručio da će Srbija ostati posvećena dijalogu sa Prištinom, ali da slobodu i nezavisnost neće dati nikada nikome.

Na zasedanju je okupljeno više od 140 svetskih lidera i predstavnika država, a generalnu debatu je otvorio generalni sekretar UN Antonio Gutereš.

Vučić je na početku citirao Gandija rekavši da „nema puta ka miru, već je mir put“.



Izvor

Related posts

Vučić se sastao sa predsednikom „Global afers“, Džaredom Koenom u Njujorku

„DVA PUTA SAM POSLUŠAO GOVORE BAJDENA, LULE, ERDOGANA“ Vučić o obraćanjima lidera u UN

Vučić iz Njujorka: Nisu svi radosni, ali niko nije mogao da mi kaže da nisam govorio istinu