Vučić iz Praga o potezima Prištine: Slika sve jasnija, ceo svet razume ko je taj ko pravi probleme


Vesti

Politika

Vučić iz Praga o potezima Prištine: Slika sve jasnija, ceo svet razume ko je taj ko pravi probleme

– Razgovarao sam sa Lajčakom o Koosvu. Važno je to što su i Evropljani i Amerikanci osudili ponašanje Kurtija. Važno je to što KFOR drži svoje pozicije na mostu na Ibru. Ne razumme uopšte šta je smisao koje albansko rukovodstvo vidi osim da isprovocira Srbiju. Okupirate neku sobu i napustite je posle 10 godina i šta onda – rekao je Aleksandar Vučić nakon konferencije „Globalnog bezbednosnog foruma GLOBSEC 2024“ u Pragu.

Foto: Tanjug / screenshot

.

Kako kaže, pritom jasno to radi bez podrške svojih saveznika koji su ih „rodili“.

Mi ćemo da radimo sa našim narodom, oni će sva svoja primanja da dobijaju kako god. Nastavićemo da čuvamo mir. Ako postoji u ovim stvarima jedna sitnica koja nije loša ceo svet počinje da shvata ko je taj koji pravi probleme. Ljudi to potcenjuju, a to jeste veoma važno za nas – kaže Vučić.

Kako kaže, nije siguran „da oni koji su na ovakav način nastavili progon našeg naroda su nešto uspeli da dobiju“.

Da li to izaziva nervozu kod Srba, onih koji žive na KiM nema sumnje, ali kao što su rekli lideri Srpske liste, i oni moraju da budu trpeljivi i istrajni kao i mi. Moramo da budemo i verujem da ćemo na kraju pronaći rešenja za naš narod – kazao je Vučić.

Dodaje da smo „napravili nove kontakte i obnovili stare“.

Nadam se da ćemo pre kraja godine videti napredak Srbije na evropskom putu, a stvarno nisam u stanju da obećam da ćemo da budemo deo EU 2028 jer bi to bilo neozbiljno sa moje strane. Ne volim da govorim neistinu svom narodu zarad političkih poena. Ako bude, biću najsrećniji na svetu i priznati da sam promašio ali se plašim da nisam promašio i u onim drugim procenama što se tiče situacije na ratištu – naveo je Vučić.

„Češki predsednik uskoro u Srbiji“

Predsednik je najavio da će češki predsednik uskoro doći u Srbiju.

Imamo mnogo čeških investitora. Sadržajan razgovor sa Ursulom fon der Lajen, otvoren razgovor sa Lajčakom, dobar razgovor sa finskim predsednikom. Razmenjivaćemo stavove i nadu i svoja očekivanja, uputiti molbe Kini da se uključi u rešavanje problema po pitanju mira. Imaćemo sastanke sa nekoliko čeških kompanija sastanke. Imali smo sa Robertom Fasom važan sastanak, zadovoljan sam i mislim da je bilo dobro bez obzira na umor i sve što se zbivalo – poručio je Vučić.



Izvor

Related posts

MINISTAR GAŠIĆ ČESTITAO PRIPADNICIMA VOJSKE SRBIJE: „Vi ste ponos otadžbine“

Počela sednica Vlade Srbije i sednica Štaba za vanredne situacije: Na dnevnom redu odluka o vraćanju obaveznog vojnog roka

Jedna od glavnih tema i odluka o uvođenju obaveznog vojnog roka