Vučić iz Tivta: Želimo dobrosusedske odnose, ali nećemo da budemo džak za udaranje


Vesti

Politika

Vučić iz Tivta: Želimo dobrosusedske odnose, ali nećemo da budemo džak za udaranje

– Šta je to Srbija učinila protiv Crne Gore? Jel glasala negde da joj se oduzme 14 procenata teritorije? Što Crna Gora ne poštuje Rezoluciju 1244? I na sve to, stalno nas optužujete za teritorijalne pretenzije, rekao je danas u Tivtu predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Foto: Ustupljene fotografije

Aleksandar Vučić

– A to što je Srbija jedina tema i njen vožd, pod znacima navoda, a taj sam ja i to svakog bogovetnog dana već godinama, to govori o nedostatku sopstvenih tema, o tome kako neki misle da je to uvek dovoljan razlog napasti predsednika Srbije ili napasti Srbiju, a da prva i druga familija mogu da ostanu na vlasti – rekao je Vučić.

Blic preporučuje


Vučić stigao na Samit procesa Brdo – Brioni u Tivtu, domaćin Milatović (VIDEO)


„EVO ME, DOLAZIM“ Vučić: Idemo za Crnu Goru, biće zanimljivo, kad ne znaju kako da rešavaju lokalne koalicije opet je Srbija za nešto kriva (VIDEO)

Kaže da su spremni da do poslednjeg Ukrajinca brane Ukrajinu, a da su svi opet ljuti na Srbe.

Jel srpska mafija ubija u Crnoj Gori, ili je to obrnuto? Možete da vodite hajku protiv mene koliko hoćete, ali istinu nećete zaustaviti. Činjenice ne možete zaustaviti, a one na geopolitičkom planu postaju sve bolnije. I vidim da ste oduševljeni u Crnoj Gori poseti predsednika Milanovića Donjoj Lastvi, želim da vas obavestim da ću posetiti srpski narod na teritoriji Crne Gore, i siguran sam da ćete podeliti oduševljenje, kao u slučaju Milanovića – kazao je on.

Nećemo biti džak za udaranje, iako želimo dobre odnose sa Crnom Gorom, istakao je Vučić.

– Mi nismo bezubi. To je moj odgovor onim medijima koji vode hajku. A ovim političarima iz prošlosti neću da se bavim, ispoštovaću molbu predsednika Milatovića – naglasio je predsednik.

„Uskoro ću posetiti Srbe u Crnoj Gori“

Najavio je da će uskoro posetiti Srbe u Crnoj Gori.

– Želim da vas obavestim pošto sam video oduševljenje u svim crnogorskim medijima posetom gospodina Milanovića Donjoj Lastvi i pripadnicima hrvatskog naroda i čestitam mu na tome. Da vas obavestim da ću uskoro posetiti Srbe na teritoriji Crne Gore sa oduševljenjem. Siguran sam da će te takvu radost podeliti sa oduševljenjem kao što ste i podelili posetu Zorana Mihajlovića njegovom narodu – kazao je Vučić.

Samit procesa Brdo-Brioni završen je danas, domaćin je bio crnogorski predsednik Jakov Milatović, a plenarna sednica je počela jutros u zgradi Zbirke pomorskog nasleđa Porto Montenegra.

Foto: Ustupljene fotografije

.



Izvor

Related posts

Završen samit Brdo Brioni, usvojena deklaracija, poslata poruka da EU nije potpuna bez zemalja Zapadnog Balkana

„Zeleni koridori“ ubrzavaju protok robe i teretnih vozila na Horgošu

Nijedno proširenje EU neće biti uspešno bez Srbije