Vučić izrazio saučešće povodom smrti bivšeg glavnog urednika Novosti


PREDSEDNIK Republike Srbije Aleksandar Vučić uputio je telegram saučešća porodici, prijateljima i kolegama povodom smrti Radisava Radeta Brajovića, dugogodišnjeg glavnog i odgovornog urednika „Večernjih novosti“.

Foto: TANJUG/ NEMANJA JOVANOVIĆ

U saučešću se kaže: 

„Sa tugom sam primio vest o smrti Radeta Brajovića, jer je sa njim otišao još jedan veliki deo časne istorije našeg novinarstva.

 
Brajović je bio iskreni patriota, ali nadasve veliki profesionalac koji je kao standard i imperativ postavio objavljivanje istinitih i blagovremenih informacija o relevantnim temama, koje su lako nalazile put do čitalaca i zbog  jedinstvenog i prepoznatljivog stila novinarske škole „Novosti“.
 
Ugradio je ceo profesionalni život u medijsku kuću koja je izrasla u veliku i uglednu kompaniju, utemeljenu na beskompromisnim načelima teške novinarske profesije – tačno, jasno i časno, što je ujedno bio jedini pravi, ali i najteži put ka čitalačkoj publici.
 
I kao novinar i kao urednik, Rade Brajović je uvek vodio računa o nacionalnim interesima i u najtežim istorijskim okolnostima po naš narod i državu, ali je uvek insistirao na istini i proveri informacija, znajući koliki uticaj mediji imaju na formiranje javnog mnjenja.
 
Zato i danas, u vremenima opasnih laži i dezinformacija, novinarski legat gospodina Brajovića nastavlja da živi kao putokaz koji će slediti generacije novinara i urednika njegovih „Novosti“.
 
Neka počiva u miru“, navodi se u saučešću predsednika Vučića.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije





Izvor

Related posts

Đilas: Pitanje litijuma je razlog za raspisivanje izbora jer je vlast promenila stav

I kriminalci uključeni u promotivne aktivnosti pokreta „Kreni-promeni“

Brnabić odgovorila Đilasu: Najnovija ploča i kaseta opozicije – izbori zbog litijuma