Vučić ljut jer Balint Pastor nije pozvan na događaj na železničkoj stanici u Subotici (VIDEO)


Vesti

Politika

Vučić ljut jer Balint Pastor nije pozvan na događaj na železničkoj stanici u Subotici (VIDEO)

Predsednik Aleksandar Vučić poručio je iz test vagona u vozu na putu ka Subotici da je potrebno da se podigne ceo Banat i iznenadio se koliko su brzo stigli do Vrbasa, ali i zamerio čelnicima Subotice zašto Balint Pastor, poslanik, predsednika Saveza vojvođanskih Mađara i doskorašnji predsednik Skupštine grada Subotice nije pozvan na obilazak završnih radova na železničkoj stanici u Subotici.

Foto: S. Krstić / Ringier

.

Kada je stigao u Suboticu Vučić je upitao da li je pozvan Pastor na događaj, ali mu je rečeno da „niko nije rekao“ da to treba da bude učinjeno.

Blic preporučuje


Od Beograda do Subotice za sat i 10 minuta! Otvaranje u novembru: Vučić u „test vožnji“ sa suprugom (FOTO)


„TAMARA KAŽE DA JE KAFA DOBRA“ Predsednik Srbije sa suprugom na putovanju, evo gde su se uputili (FOTO, VIDEO)

Velika je to sramota – rekao je Vučić i dodao da „ne treba da rušimo ono što godinama sa Mađarima gradimo“.

Predsednik je praktično to ponovio i na zvaničnoj konferenciji.

Imam veliku primedbu na ovu stanicu, kao što imam primedbu na doček na to što zajedno sa nama nije bio Balint Pastor, jer bez SVM mi ovo ne bismo mogli da uradimo. I bez njihove podrške, bez njihovog ne prijateljskog, već njihovog veoma aktivnog učešća u svim ovim projektima. I dugujem zahvalnost mom nedavno preminulom bratu i prijatelju i stvarnom Pastoru za sve što je sa nama učinio – naveo je Vučić.

„Garantujem vam da neće stanica biti otvorena za pet dana, moraćete nešto da promenite“

Kako je rekao, imam primedbu na samu železničku stanicu.

Foto: S. Krstić / Ringier

Vučić je zamerio čelnicima Subotice zbog toga što na stanici nema natpisa na mađarskom jeziku

– I sad vam garantujem neće biti otvorena, iako je trebalo da bude otvorena u roku od pet ili šest dana. E sad ćete morati da promenite nešto na ovoj železničkoj stanici Bakiću (gradonačelnik Subotice prim aut), makar to nemalo veze sa vama. Ali ste to primetili pa ste mogli to da mi kažete, to Gorane (Vesiću prim aut) da bude urađeno u narednih desetak, dvanaest dana. Ovde ste videli natpise na srpskom i na engleskom jeziku. Lepo je to. Srpsko ćiriličko pismo, engleski jezik, srećan sam zbog toga, ali nam ovde nedostaje mađarski jezik. I ovde mora da bude i na mađarskom jeziku, svidelo se to nekom ili ne dok sam ja predsednik – poručio je Vučić.

Kako kaže, brza pruga biće „mnogo važna za Suboticu“.

Ali i za Mađare koji žive u Srbiji, biće im potrebno odavde do Budimpešte za sat i po. Dogovor je da nema čekanja na granici nego da carinici budu u Budimpešti i Beogradu. To bi doprinelo daljem razvoju ne samo prijateljskih već i bratskih odnosa. Postoje stvari koje mnoge nismo mogli ni da sanjamo. Svi su sanjali o autoputu „Miloša Velikog“. Nismo mogli ni da sanjao o autoputu ka Velikom Gradištu, ni da ćemo brže izgraditi železničku prugu nego Mađari. Suština je u tome da smo mi uz pomoć Kineza izgradili godinu dana pre roka. Pruga će biti otvorena 24. novembra – rekao je Vučić.

„Tražiću sa Pastorom najbezbolnija rešenja o vojnom roku“

Predsednik je prokomentarisao i to što se Balint Pastor protivi vraćanju obaveznog vojnog roka jer smatra da će to „doprineti novom iseljavanju Mađara iz Srbije“.

– Izuzetno cenim i moje prijateljstvo sa Ištvanom Pastorom je gradilo ovu zemlju 12 godina, gradilo odnose između Srbije i Mađarske, odnos prema Balintu Pastoru će graditi naše odnose u budućnosti. Mnogo su mi teški naredni dani, čim se završe zvaću Balinta i tražićemo rešenja, a moramo da se rukovodimo bazičnim principima pripremljenosti naše zemlje. Tražićemo rešenja koja su najbezbolnija – naveo je Vučić.



Izvor

Related posts

ZA POGIBIJU PORODICE U SAOBRAĆAJNOJ NESREĆI KRIV JE NAROD KOJI JE GLASAO ZA VUČIĆA?! Monstruozna tvrdnja stigla sa opozicione televizije!

Ambasador Italije: Moja zemlja najuverenija u EU o neophodnosti ubrzanja proširenja na Srbiju

Predsednik Vučić najavi novu važnu posetu našoj zemlji