Vučić na svečanosti povodom Dana MUP-a i policije: Naša policija je narodna policija


Vesti

Politika

Vučić na svečanosti povodom Dana MUP-a i policije: Naša policija je narodna policija

– Zadovoljan sam zbog svega što sam video kao rezultat vašeg rada, smanjenjem stope opšteg kriminaliteta, smanjenjem stope počinjenih najtežih krivičnih dela od ubistava do silovanja, uveren sam da će ti procenti, ali i apsolutni brojevi padati u narednom periodu. Naša policija je narodna policija, više od 300 srpskih policajaca je izgubilo živote u neravnopravnoj borbi protiv albanskih terorista i NATO-a – poručio je Aleksandar Vučić, na obeležavanju Dana policije u Makišu.

Foto: Tanjug

Aleksandar Vučić na obeležavanju Dana policije u Makišu

U Nastavnom centru „Makiš“, u prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića i drugih najviših državnih zvaničnika, počela centralna svečanost povodom obeležavanja Dana Ministarstva unutrašnjih poslova i Dana policije.

Vučić je istakao živimo u svetu u kojem nema sigurnost, stabilnosti i nemoguće je gledati sa lakoćom šta je to što će se desiti do kraja godine, a kamo li planirati budućnost.

Foto: Sava Radovanović / Tanjug

Vučić kaže da je zadovoljan smanjenje stope opšteg kriminaliteta

– Zato moramo biti dobro pripremljeni za svaki mogući scenario, da pratimo događaje u svetu i gde se u svemu tome nalazi naša Srbija. Bezbednost svih naših građana je od presudnih interesa i verujem da ćete snažnije nego do sada uspeti da obavite taj posao… – rekao je Vučić.

„Naša policija je uvek bila uz svoj narod“

Dodao je da je zadovoljan dosadašnjim aktivnostima, te da veruje da će u budućnosti opadati stope kriminala i krivičnih dela.

– U vreme inverznog i neretko perverznog pristupa medija javnoj vlasti, policija se predstavlja kao teroristička organizacija… Naša policija je uvek bila uz svoj narod. Kada je bilo najteže, žrtvovati živote sa našim narodom na KiM. Više od 300 policajaca je izgubilo živote u nepreavednoj borbi proti terorista i NATO vojnika… Srpski policajac je uvek prvi kojeg pozovemo kada nam nešto treba od države – rekao je Vučić.

Foto: Sava Radovanović / Tanjug

Vučić kaže da je naša policija „uvek bila uz svoj narod“

Kako je rekao, nada se da izručenje srpskih državnika u džakovima neće biti nametnuto i da zna koliko su se pripadnici MUP-a protiv toga borili.

„Svaki državljanin u našoj zemlji treba da ima jednak tretman“

Takođe, istakao je da svaki državljanin u našoj zemlji treba da ima jednak tretman, i da žene i majke treba da imaju posebnu zaštitu.

Moraćemo posebno time da se pozabavimo, porodičnim nasiljem – rekao je Vučić.

Predsednik se osvrnuo na dešavanja u vezi sa požarim i dodao da je „zato Srbija nabavila dva nova ruska helikoptera“, te da je uvek spremna da pomogne komšijama ukoliko za to bude bilo potrebe.

„Teški i veliki zadaci su pred vama“

Kako je rekao Srbija je imala najveću stopu rasta u poslednjem periodu, i da se i dalje radi na poboljšanju životnog standarda policije.

Znam šta se dešava u svetu i šta sledi kod nas, zato je važno da čuvate rezerve, svaki pedalj naše zemlje mora da bude siguran. Teški i veliki zadaci su pred vama, ja vam želim da ih savesno uspunjavate. Svima čestitam raznik i beskrajno hvala za sve što činite za našu Srbiju. Živela Srbija! – rekao je Vučić.

Foto: Tanjug

Raport Vučiću je predao pukovnik policije Dragan Vasiljević.

Nakon raporta, predsednik Srbije je, zajedno s ministrom unutrašnjih poslova Ivice Dačića, pozdravio pripadnike policije.

Foto: Sava Radovanović / Tanjug

Tokom svečanosti građani će imati prilike da vide prikaz sposobnosti svih jedinica policije kao i deo opreme i vozila koji policijski službenici koriste u svakodnevnom radu, a najmlađi da se upoznaju sa policajcima koji brinu o njihovoj bezbednosti.

Dan Ministarstva unutrašnjih poslova i Dan policije obeležava se u znak sećanja na 1862. godinu, kada je srpska Žandarmerija, na Duhove, odigrala presudnu ulogu u sukobima kod beogradske Čukur česme, kao i tokom turskog bombardovanja Beograda narednog dana.

U sklopu obeležavanja Dana MUP-a i policije, ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić jutros je položio lovorov venac na spomen-obeležje ispred SIV-a 3.

Dačić: Bez jake vojske i policije nema ni jake države

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je, na centralnoj svečanosti povodom obeležavanja Dana Ministarstva unutrašnjih poslova i Dana policije, u Nastavnom centru „Makiš“, da je policija već godinama stub bezbednosti naše zemlje, kao i da bez jake vojske i policije nema ni jake države.

Foto: Tanjug

Ivica Dačić na obeležavanju Dana policije

Dačić je istakao da je bilo perioda u našoj istoriji kada država nije vodila dovoljno računa o organima Ministarstva unutrašnjih poslova i njegovim pripadnicima, ali da su ta vremena nepovratno iza nas.

Policija i organi unutrašnjih poslova su i danas, 162 godine od događaja na Čukur česmi u Beogradu, temelj države Srbije, zaštitnik njenog pravnog poretka i čuvar bezbednosti svih naših građana – poručio je Dačić.

Kako je naveo, od 1811. godine i prvog Ministarstva unutrašnjih poslova, preko formiranja žandarmerije 1860. godine, srpska policija je prošla kroz čitavu istoriju promena, unapređenja i modernizacije.

Uloga policajca i pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova nije samo posao, već predstavlja temelj našeg društva i države. I to u svakom segmentu našeg posla i nadležnosti: zaštita života, lične i imovinske bezbednosti građana, bezbednosti države i borbe protiv terorizma i ekstremizma, održavanje stabilnog javnog reda i mira, borba protiv kriminala i korupcije – rekao je Dačić.

Konjanici Policijske brigade svečano prodefilovali Knez Mihailovom

Konjanici Policijske brigade, Orkestar policije i pripadnici različitih organizacionih jedinica MUP-a juče su u sklopu obeležavanja Dana MUP-a i policije, tradicionalno svečano prodefilovali Knez Mihailovom ulicom do Kalemegdana.

U tradicionalnom defileu učestvovali su pripadnici Policijske uprave za grad Beograd, saobraćajna policija, pripadnici Sektora za vanredne situacije, Žandarmerije i Specijalne antiterorističke jedinice.

Dan MUP-a obeležen juče u Pančevu. Šapcu, Požarevcu…

Dan Ministarstva unutrašnjih poslova juče je obeležen i u taktično-tehničkim zborovima u Pančevu, Šapcu, Požarevcu i drugim gradovima u Srbiji.

Aleksandar Radenković iz Uprave saobraćajne policije rekao je za Tanjug da će tokom današnjeg dana saobraćaj na Obrenovačkom drumu biti privremeno obustavljen do 15 časova.

– Za građane koji budu želeli da dođu biće obezbeđen parking na prostoru kod ePlanete i kod Mega Maksi Ada marketa. Druga varijanta je da se ulicom Bore Stankovića priđe bliže sa druge strane Makiša, tako da smo obezbedili dovoljnu količinu parkinga – naveo je Radenković.

(Tanjug)



Izvor

Related posts

Vučić razgovarao sa de Kroom pred početak Samita o budućnosti (FOTO)

Srbija je moderna zemlja, ali nije spremna da žrtvuje sopstvene tradicionalne vrednosti (VIDEO)

Vesić otvorio međunarodni aero-miting povodom 100 godina Vazduhoplovne akademije