Vučić na vrhu liste poverenja građana, a na dnu liste katastar


PREMA najnovijem istraživanju agencije Faktor plus, građani najviše veruju instituciji predsednika Republike Srbije, dok najmanje veruju Republičkom geodetskom zavodu, odnosno katastru.

Foto: Tanjug

Gostujući na TV Prva, izvršni direktor agencije Faktor plus, Predrag Lacmanović, istakao je da predsedniku Srbije veruje 55 odsto građana, Narodnoj banci Srbije 38, policiji 32, vojsci 31, zdravstvenom sistemu 30, Penzionom fondu (PIO) 29, Elektro-privredi Srbije 25, Skupštini Republike Srbije 22, dok najmanji broj građana ima poverenje u Republički geodetski zavod, odnosno katastar sa 18 odsto.

Lacmanović je naveo da rezultat po kojem Vučić uživa najveće poverenje građana nikoga ne treba da čudi. 

– Vučić je svojim napornim radom i transparentnošću zaslužio takav status da mu građani najviše veruju. Stav građana o poverenju u institucije u najvećoj meri zavisi od ljudi koji te institucije vode – naveo je Lacmanović.

Najnovije istraživanje agencije Faktor plus sprovedeno na uzorku od 2.000 ispitanika, obuhvatilo je i podatke o rejtingu stranaka. 

Na prvom mestu nalazi se SNS sa 46.8 odsto, dok je na drugom mestu SPS sa 7.7 odsto. 

Slede Stranka Slobode i pravde Dragana Đilasa sa 6.9, Kreni – promeni – Sava Manojlović sa 4.7, Narodni pokret Srbije sa 4.0, Mi snaga Srbije sa 4 i Novi DSS sa 3.7 odsto. 
Stranke Zeleno-levi front (2.3) i Srbija Centar (2.2) nalaze se ispod cenzusa. 

Lacmanović je pojasnio da dobijeni rezultati ne predstavljaju iznenađenje, imajući u vidu da je prepoznatljivost opozicionih stranaka jako mala i da veliki broj ispitanika ne prepoznaje imena stranaka. 

Prema rečima marketinškog stručnjaka Nebojše Krstića, ovi podaci su za njega bili iznenađujući jer raniji predsednici države nisu uživali tako visok nivo poverenja građana. 

– U moje vreme kada sam bio savetnik predsednika Republike Srbije Borisa Tadica nikada predsednik nije bio u vrhu. U moje vreme uvek je u vrhu bila vojska i Srpska pravoslavna crkva – istakao je Krstić.
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije





Izvor

Related posts

Đurđević Stamenkovski: Zvezdara je jedna od retkih opština koja beleži pozitivni prirodni priraštaj

Vučićev rejting u narodu nije oštećen, tako je već 10 godina

Otkrio pravi cilj skupštinskog zasedanja