Vučić: Nisam siguran da Rio Tinto želi da uloži dovoljno novca u zaštitu životne sredine


Vesti

Politika

Vučić: Nisam siguran da Rio Tinto želi da uloži dovoljno novca u zaštitu životne sredine

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je da „nije siguran“ da kompanija Rio Tinto želi da uloži dovoljno novca u zaštitu životne sredine i voda u Srbiji u vezi sa najavljenim projektom rudarenja litijuma u Podrinju.

Foto: Vladimir Šporčić / Tanjug

.

Vučić je kazao da se „plaši“ da Rio Tinto želi da uloži manje para u zaštitu životne sredine, da bi ostvario veći profit i da on to neće dozvoliti.

Blic preporučuje

Nauka je daleko otišla, sve može da bude čisto, samo je pitanje da li neko hoće da uloži dovoljno para, a to da li hoće nisam siguran. Po papirima koje smo juče analizirali, to do sada nisu pokazali – rekao je Vučić novinarima posle obilaska pripadnika Vojske Srbije na planini Gučevo.

„Šolc mi ponudio da dođem u Nemačku gde je počela proizvodnja litijuma“

Predsednik je kazao da je o litijumu telefonom razgovarao s nemačkim kancelarom Olafom Šolcom, koji ga je pozvao u posetu toj zemlji u kojoj je počela proizvodnja te mineralne sirovine.

Šolc je nedavno u Saksoniji pokrenuo proizvodnju litijuma i ponudio mi danas da zajedno odemo tamo da se i mi i celokupna srpska javnost uverimo koliko je Nemačka ozbiljna. Mislim da pokušava da nam pomogne i da kaže da je to moguće, znam da jeste moguće ali nisam siguran da li oni koji su ovde žele to da obezbede – rekao je predsednik.

Dodao je da je sa nemačkim kancelarom razgovarao i o pitanjima bezbednosti u Evropi, kao i o regionalnim temama.

Imali smo veoma važan i dobar razgovor, shvatio sam da pažljivo prati i vodi računa o zbivanjima u Evropi, a tiče se stabilnosti, bezbednosti i regionalne politike – kazao je Vučić.

„Ne plašim se ničega sem Boga i svoje savesti“

Odgovorio je i na kritike opozicije da se „plaši pa spava u kasarni“.

Ne plašim se ničega sem Boga i svoje savesti – rekao je Vučić.

(N1)



Izvor

Related posts

LJudi nas ne razumeju, ne slažu se sa našim odlukama (VIDEO)

Vučić: Grobnica Josipa Broza Tita ostaće u Muzeju Jugoslavije

ŠTA ĆE NAM JAKA VOJSKA, ZAŠTO VUČIĆ TO RADI? Šolakovci nastavljaju kampanju protiv naše armije! (VIDEO)