Vučić o Bajdenovoj odluci da odustane od reizbora: Mišel Obama ulazi u kampanju


Vesti

Politika

Vučić o Bajdenovoj odluci da odustane od reizbora: Mišel Obama ulazi u kampanju

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, komentarisao je odluku Džo Bajdena da odustane od reizbora za predsedničke izbore u novembru.

Foto: TV Pink / screenshot

.

Govoreći o povlačenju Bajdena iz kampanje Vučić je naglasio da je pre dva dana rekao da će se upravo to desiti.

Blic preporučuje

Foto: Evan Vucci / Tanjug/AP

Džo Bajden i Kamala Haris

„Mišel Obama se uključuje u kampanju“

– Razgovarao sam sa ljudima iz Londona i Amerike. Otkriću vam tajnu, Kamala Haris ne bi imala velikih izgleda protiv Donalda Trampa, ali biće ovo jedna od najneizvesnijih utakmica. Mislim da je doneta vrlo mudra odluka u štabu demokrata, da se uključi u kampanju Mišel Obama. Tačnije, kandidat će biti Kamala Haris, a nosiće je Mišel Obama i da se transfer popularnosti Mišel Obame, prebaci na Kamalu Haris. Kamala nema tu vrstu emocije i harizme kojom bi mogla da pridobije većinu u odnosu na Trampa, ali Mišel Obama ima. To je deo dila koji je napravljen, obavešatavam vas jer znam, ne zato što sam vidovit. Videćete njenu veliku ulogu u ovoj kampanji i to će ove izbore napraviti izuzetno interesantnim – naveo je on i dodao:

Foto: TV Pink / screenshot

Aleksandar Vučić

– Ja sam Kamalu Haris upoznao u Minhenu, ona je onako jedna energična i žustra žena, od nje očekuju da doprinese strahovitom rastu popularnosti kod afroameričke populacije – dodao je Vučić.

O atentatu na Donalda Trampa

– Što se tiče atentata, to je zastrašujuće. Da se to negde drugo desilo, kako bi nam držali pridike. Ja sam samo dovodio u pitanje aršine koje se zemlje karakterišu kao demokratske, a koje ne. Mislim da je strašno važno da imamo dobre odnose sa SAD i da popravimo te odnose. Moramo da imamo dobre odnose i sa Rusijom. To je politika koja nas je dovela do ovih razultata – kaže Vučić.

Foto: Gene J. Puskar / Tanjug/AP

Donald Tramp

Podsetimo, u izjavi podeljenoj na društvenoj mreži X, predsednik je rekao da je „u najboljem interesu njegove stranke da se povuče i da se fokusiram isključivo na ispunjavanje svojih dužnosti predsednika do kraja svog mandata“, napisao je Bajden.



Izvor

Related posts

Naša zemlja ostaje posvećena svom evropskom putu

NAJNOVIJA PLOČA I KASETA OPOZICIJE Izbori zbog litijuma: Brnabićeva razotkrila sve njihove prljave planove

Vučić prisustvuje sednici Vlade i Republičkog štaba za vanredne situacije