Vučić o izjavi Munire Subašić: Mirno sam reagovao, jasno je da se vodi kampanja


Vesti

Politika

Vučić o izjavi Munire Subašić: Mirno sam reagovao, jasno je da se vodi kampanja

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je potpuno jasno da je mirno reagovao na izjavu predsednice udruženja „Majke Srebrenice i Žepe“ Munire Subašić, ne optužujući nikoga ni za šta, i dodao da je jasno kakav se tip kampanje vodi.

Foto: Tanjug / screenshot

.

– Nije rekla da očekuje da me Alah kazni? Pa to piše. To je nešto o čemu sam govorio juče kao i sveukupna hajka protiv Ane Brnabić koja se vodi, a protiv koje se ne biraju sredstva. U stanju su da je nazivaju monstrumom, kreaturom i svim mogućim. Sve im je dozvoljeno. Mi moramo da biramo reči i moramo da budemo pažljivi – rekao je Vučić, koji se nalazi u dvodnevnoj poseti Egiptu.

Blic preporučuje


Vučić o događajima u Potočarima: Umesto da bude prilika za reči pomirenja i poštovanja, Srbija i njeni građani izloženi pogrdama, neistinama i NAJDIREKTNIJIM PRETNJAMA (VIDEO)


Vučić o izjavi Munire Subašić: Izjavio sam saučešće i pružio ruku: Da li će Alah ili Bog da me kazni, na Bogu je

Možete li zamisliti, upitao je Vučić, kakva bi se hajka vodila da bilo ko iz Srbije kaže „molim Boga da kazni predstavnika neke druge države“.

– Na stranu to što je došlo, videli ste i sami, do preokreta, uz korišćenje dve tehnike oko igre, oko dece i mene i tako dalje. Dakle, o tome neću ni da pričam. Ali ono što je nedvosmisleno, i što vam je potpuno jasno, i što je jasno napisano, to je „očekujem da ga Alah kazni“, na što sam vrlo mirno reagovao, nikoga ne optužujući, ni za šta. Rekao sam da niko od nas na kugli zemaljskoj, i posebno ja, ali ni gospođa Subašić, ne može donositi odluku u ime Boga, pa će Bog da odluči, a ne neko od nas smrtnika – rekao je Vučić.

On je kazao da to pokazuje samo kakav se tip kampanje vodi, primetivši reagovanja medija u regionu posle njegove jučerašnje konferencije za novinare.

Kaže da su izmišljali njegove reči i da nije rekao BiH već da više zemalja zajedno pokušava da iskoristi situaciju u Ukrajini ne bi li uvukli NATO protiv Srbije i ne bi li kažnjavali Srbiju.

– Onda u zagrebačkim medijima – neprepričljiva Vučićeva konferencija, pošto sam ja valjda lud i glup, kako god je neprepričljiva, pa pusti to što sam rekao. Ali nisu to pustili. Videli ste Podgoričke medije? Ništa. Ali naravno kad se pojavi njihovo saopštenje kako smo mi falsifikovali nešto i u kojoj jasno da niko ništa nije falsifikovao, te vas molim pustite u celini samu izjavu gospođe Subašića, pa da vidite koliko je plemenita. Ja im čestitam na plemenitost i o njima neću reći nikada ni jednu ružnu reč, jer bi me bilo sramota da za nekoga ko je izgubio svoje najbliže bilo šta loša kažem – rekao je Vučić.

Kako je rekao, iznenađen je histerijom i govorom koji smo čuli od strane Denisa Bećirovića o velikosrpskom projektu, memorandumu SANU, a nemate pojma šta u njemu piše, kaže predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

– Sve je to očekivano i zato je za nas važno da budemo oprezni i izbegnemo to, jer mir radi u korist svih… Mi imamo kako da rastemo ekonomski – rekao je on.

(Tanjug)



Izvor

Related posts

Zašto nema reči osuda kada Jezdiću ne daju na KiM, kada Trifunovića hapse zbog „prejakih“ reči…

Četnici i partizani i dalje dele narod u Srbiji: „Rehabilitacija ne znači da neko nije ratni zločinac“

Aljbin se vodi načelima fašističke propagande