Vučić o Muniri Subašić: Nisam razumeo zašto je pominjala moju decu, da li će Alah ili Bog da me kazni, na Bogu je


Vesti

Politika

Vučić o Muniri Subašić: Nisam razumeo zašto je pominjala moju decu, da li će Alah ili Bog da me kazni, na Bogu je

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić komentarisao je danas reči Munire Subašić, predsednice udruženja „Majke Srebrenice i Žepe“.

Foto: Jadranka Ilić / Tanjug

.

– I njoj i svima drugima koji su pretrpeli užasne gubitke u životu, nezamislive, izrazio sam saučešće, pružio ruku i poklonio se senima. Nisam razumeo zašto je pominjala moju decu, a da će Alah da me kazni, hvala joj na tome. Ja težu reč za majku koja je tako stradala da izgovorim neću. Nisam veliki vernik, u Boga verujem, i moliću se bogu da ta vrsta fatve se ne odnosi na moju decu. to se mene tiče, dovoljno sam ponosan na ono što sam uradio i šta god vi meni danas pričali, udžbenici će u Srbiji o tome govoriti – kazao je Vučić danas tokom obraćanja u Predsedništvu Srbije.

Blic preporučuje


Vučić o izjavi Denisa Bećirovića u Potočarima: Loše je to što rade i za naš i njihov narod


Vučić o događajima u Potočarima: Umesto da bude prilika za reči pomirenja i poštovanja, Srbija i njeni građani izloženi pogrdama, neistinama i NAJDIREKTNIJIM PRETNJAMA (VIDEO)

Primetio i da je došlo do preokreta u izjavi i da je prvo rečeno: „Nisi sam Vučiću, imaš i decu, imaćeš i unučiće, pa je tek posle toga bilo, Vučiću da ga Alah kazni“.

– To da li će mene Alah da kazni, ili Bog, na Bogu je. Nisam siguran da je na Muniri Subašić ili na nekom drugom – rekao je Vučić.

Danas je reagovala i predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić, koja je rekla da je Subašić izrekla „dosad najmonstruozniju pretnju – i ne samo po život“ Vučića, već „direktnu pretnju po život njegove dece i njegovih još uvek nerođenih unučadi“. Ona je društvenoj mreži „Iks“ između ostalog upitala da li je takva izjava „poziv na mir, na poštovanje žrtava?“

– I to čoveku koji je otišao u Srebrenicu da oda poštovanje žrtvama i majkama Srebrenice, a koga su tamo pokušali da ubiju, za šta niko nije ni optužen, a kamoli odgovarao – napisala je Brnabić.

„Neka očekuje od Alaha kaznu“

Subašić je kritikovala Vučića što nije bio sponzor Rezolucije o Srebrenici.

– Neka su njegova deca živa i zdrava, a on neka očekuje od Alaha kaznu – rekla je u intervjuu „Danasu“ Subašić.

Foto: Siniša Pašalić / RAS Srbija

Munira Subašić

Prema njenim rečima, Rezolucijom koja je usvojena u Ujedinjenim nacijama, buduće generacije će shvatiti da se stvarno desio genocid.

– Negiranjem genocida pokušavaju da zavaraju svoj narod. Meni je žao što Aleksandar Vučić nije bio sponzor Rezolucije, što se na taj način nije nama majkama izvinio. Mrtvi se ne mogu vratiti, ali ipak i on ima svoju decu. Mora da misli na to. Nije samo njegov život važan – važan je život njegove dece i njegovih unučadi. Trebao je na neki način da traži oprost od majki – kazala je Subašić, koja je u ratu izgubila muža Hilma i sina Nermina.



Izvor

Related posts

Četnici i partizani i dalje dele narod u Srbiji: „Rehabilitacija ne znači da neko nije ratni zločinac“

Aljbin se vodi načelima fašističke propagande

Fon der Lajen sa liderima Zapadnog Balkana: Radimo na približavanju ekonomija