Vučić o Srebrenici: Umesto pomirenja i poštovanja, Srbija izložena pogrdama i neistinama


Vesti

Politika

Vučić o Srebrenici: Umesto pomirenja i poštovanja, Srbija izložena pogrdama i neistinama

Srbija se suočava sa političkim izazovima koje nije sama stvorila, niti je za njih odgovorna, kaže predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Foto: Tanjug / youtube

.

– Od početka sukoba u Ukrajini, mnogi iz okruženja su pokušali to da iskoriste protiv Srbije – rekao je on.

Kako kaže, „mi smo pre 24 sata imali priliku da pratimo događaje u Srebrenici, i umesto da to bude prilika za reči pomirenja i poštovanja prema žrtvama, Srbija i njeni građani, srpski narod i Republika Srpska, bili su izloženi pogrdama, neistinama, već i najdirektnijim pretnjama“.

Kako je rekao, jednu od stvari je nazvao „moralnim sakaćenjem Srbije“. Kako dodaje, „oni u okruženju koji su uvek služili stranim interesima, oni se pozivaju na međunarodnu podršku ne želeći da razgovaraju sa Srbima, već u svakom trenutku žele da imaju podršku dela međunarodne zajednice, računajući da će na taj način moći da unište Srbiju“.

To se, kaže, događa na tri načina.

– Od istorijskog revizionizma, u kome je potrebno zaboraviti Jasenovac, Jadovno… To će se ponavljati bezbroj puta – kazao je on.

Kako kaže, druga stvar su „ruski agenti ili proksi, i to je važno da se pokaže u svakom trenutku“. Navodi i da će lažno optuživati da Srbija želi rat, i to je obrnuto proporcionalno jer oni to žele, a Srbija samo to ne želi ni po koju cenu. Govoriće, kaže, i o nedostatku demokratije, ne bi li se pokazao jedan sveukupni antizapadni pristup Srbije i ne bi li se tražilo do Zapada podrška za akcije protiv naše zemlje.

Kako je kazao, „pokušavaju Srbiju da isprovociraju da bi napravila nešto zbog čega bi NATO morao da interveniše“.

I na jučerašnje pozive na rat, čak 10 puta pominjanja tobožnjih velikosrpskih projekata, jasno vam je markiranje, targetiranje i šta mora da bude odgovor na velikosrpsku politiku koja ne postoji – kazao je Vučić.

Kako je kazao, „cilj je uništenje Srbije“, kao i njeno ekonomsko slabljenje.

Foto: Tanjug / youtube

.

„Nećemo da ratujemo protiv Bošnjaka“

Kako je rekao, „mi nećemo da ratujemo protiv Bošnjaka“.

– To je moja poruka Bošnjacima i u Srbiji i u BiH. Sve od sebe ćemo da damo i nećemo da nasedamo na njihove provokacije – rekao je Vučić.

Poseta Egiptu i Londonu

Vučić je rekao da će naredna dva dana biti u poseti Egiptu, da je to jedna od najznačajnijih zemalja, i da će biti reči o sporazumu o slobodnoj trgovini između dve zemlje, i da će više od 80 odsto naših poljoprivrednih proizvoda imati „zeleno svetlo“ u Egiptu.

Nakon toga, kaže, odlazi u London na sastanak Evropske političe zajednice, a da nakon toga, 19. jula, očekuje veliku posetu Srbiji.

– Posle toga očekujemo važna otvaranja, velike ekonomske događaje za našu zemlju. Krčimo put u budućnost, i građanima obezbeđujemo uslove za bolji život – rekao je on.



Izvor

Related posts

Četnici i partizani i dalje dele narod u Srbiji: „Rehabilitacija ne znači da neko nije ratni zločinac“

Aljbin se vodi načelima fašističke propagande

Fon der Lajen sa liderima Zapadnog Balkana: Radimo na približavanju ekonomija