Home Politika Vučić odlikovao stalnog predstavnika Ruske Federacije pri Ujedinjenim nacijama ordenom srpske zastave prvog stepena

Vučić odlikovao stalnog predstavnika Ruske Federacije pri Ujedinjenim nacijama ordenom srpske zastave prvog stepena

by euronet063


Vesti

Politika

Vučić odlikovao stalnog predstavnika Ruske Federacije pri Ujedinjenim nacijama ordenom srpske zastave prvog stepena

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uručio je danas u Njujorku orden srpske zastave prvog stepena stalnom predstavniku Ruske Federacije pri Ujedinjenim nacijama Vasiliju Nebenzji.

Aleksandar Vučić

Foto: Vladimir Šporčić / Tanjug

Aleksandar Vučić

Ordenom srpske zastave drugog stepena odlikovane su ambasadorka Ana Jevstignjejeva zamenica stalnog predstavnika Ruske Federacije pri UN, kao i ambasadorka Marija Zabolocka, zamenica stalnog predstavnika Ruske Federacije pri UN.

„Još jednom želim da vam zahvalim na prijateljskim odnosima koje razvijamo, za vašu pomoć koju ste nam pružili ovde u Njujorku, prilikom rasprave o Rezoluciji o genocidu u Srebrenici. Nadam se da možemo dodatno da ojačamo saradnju između naših naroda i naših zemalja do nivoa kojim ćemo svi biti zadovoljni“.

„Hvala vam još jednom, to je bio jako težak posao, ja to mnogo cenim i od nas uvek možete da očekujete isto. Želim vam svaki uspeh i svako dobro, ovo je za mene bila velika čast“, napisao je Vučić na Instagramu.

U narednim danima, predsednik Vučić dodeliće odlikovanja svima onima koji su pomogli Srbiji po pitanju rezolucije o Srebrenici.

Predsednik Vučić će tokom boravka u Njujorku do 27. septembra imati bilateralne susrete sa više od 40 svetskih lidera, a sutra će se obratiti učesnicima 79. zasedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija.

(Tanjug)



Izvor

You may also like