Vučić odlikovao zamenicu stalnog predstavnika Nikaragve pri UN


Vesti

Politika

Vučić odlikovao zamenicu stalnog predstavnika Nikaragve pri UN

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić dodelio je danas u Njujorku Orden srpske zastave prvog stepena ambasadorki Eleani Jaosku Pičardo Urbinu, zamenici stalnog predstavnika Republike Nikaragve pri UN.

Foto: Predsedništvo Srbije / Ustupljene fotografije

.

Ukazom predsednika Vučića, zamenica stalnog predstavnika Nikaragve pri UN, odlikovana je za naročite zasluge u razvijanju međunarodnih odnosa i učvršćivanju miroljubive saradnje i prijateljskih odnosa između Republike Srbije i Republike Nikaragve.

Foto: Predsedništvo Srbije / Ustupljene fotografije

.

Uručio sam orden legendarnoj ambasadorki Nikaragve koju je slavila cela Srbija posle rasprave u Generalnoj skupštini UN po pitanju zločina o Srebrenici – napisao je predsednik Vučić na svom Instagram profilu.

Kako dalje navodi, u svetu u kojem su pravda i pravo neretko ugroženi, ovakva priznanja podsećaju nas na značaj borbe za vrednosti koje bi trebalo sve nas da okupe oko istih časnih ciljeva.

Foto: Predsedništvo Srbije / Ustupljene fotografije

.

Ovaj orden je izraz naše zahvalnosti za podršku Nikaragve Srbiji u međunarodnoj areni, kao i za aktivnu diplomatsku ulogu koja je doprinela jačanju odnosa između naših zemalja – dodao je.

Nikaragva je u UN pokazala izuzetnu posvećenost promovisanju pravih vrednosti multilateralizma i poštovanja međunarodnog prava, čime je dodatno učvrstila prijateljstvo sa Srbijom i zajedničke interese.

(Tanjug)



Izvor

Related posts

Eksluzivno: Ovo su najnoviji rejtinzi političkih stranaka u Srbiji

TO NE MOŽE SVAKO: Vučić

Zahvalnost za odvažnu i nezavisnu politiku koju Brazilija vodi