Vučić polaže kamen temeljac za izgradnju objekta za smeštaj i obuku „Kobri“


Vesti

Politika

Vučić polaže kamen temeljac za izgradnju objekta za smeštaj i obuku „Kobri“

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić položiće danas kamen temeljac za izgradnju novog objekta za smeštaj i obuku pripadnika Odreda vojne policije specijalne namene „Kobre“, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike.

Foto: Tanjug

.

Vučić je stigao u kasarnu „Vasa Čarapić“ u Beogradu, a prethodni put bio u kasarni Kobri na obeležavanju dana jedinice, kada im je uručio i vojnu zastavu.

Blic preporučuje


KO MOŽE U „KOBRE“ I SPECIJALCE Vojska Srbije raspisala konkurs, a ovo je cela lista uslova

– Vojvoda Vuk je primajući regrute u svoju četu rekao “ o hrabrosti neću da vam govorim jer čim ste ovde znam kakvi ste“, i ja to danas isto mogu da kažem. Hrabri ste, bespogovorni i odani domovini. Odavno zaslužujete najsavremenije uslove za obuku, i ovaj objekat to i omogućava. Planirani su kapaciteti za smeštaj i rekreaciju, kako bi sve imali na jednom mestu. U vojsku ćemo još ulagati – rekao je Vučić uoči polaganja kamena temeljca.

Odred vojne policije specijalne namene Kobre je jedinica neposredno potčinjena načelniku Generalštaba Vojske Srbije namenjena za bezbednosnu zaštitu određenih lica i objekata od posebne važnosti. U sastavu Odreda vojne policije Kobre su komanda odreda, komandni vod i čete vojne policije specijalne namene.

Zadaci Odreda vojne policije Kobre odnose se na obezbeđenje potrebnog nivoa operativne sposobnosti i raspoloživosti snaga neophodnih za realizaciju misija.

Brutalna laž da će Francuska skladiti nuklearni otpad u Srbiji

Povodom posete francuskog predsednika Emanuela Makrona i pisanja medija da Francuska donosi zahtev za skladištenje nuklearnog otpada, Vučić je rekao da je „reč o brutalnoj laži“.

– Ne bi li unosili dodatnu pometnju, nije važno koliko je laž sumanuta. Rekli su da, nemaju nikakve dokaze, da li je možda saradnja sa francuskom EDF-om znači da Francuska može da skladišti nuklearni otpad. Glupo je, besmisleno, bezobrazno i nemam reči – kazao je Vučić.

Foto: Press služba Predsednika republike Srbije / Ustupljene fotografije

Aleksandar Vučić i Emanuel Makron

Problem je, kako kaže, što namerno ruše svoju zemlju besmislenim lažima.

– Moja je ideja bila da razgovaramo sa EDF koja je Francuskoj uspela da obezbedi mnogo energije zahvaljujući nuklearnoj energiji. Uvek smo imali ljude koji su malo znali, izbegavali smo, važno je da smo bili protiv. Zato danas zaostajemo mnogo. Ovakve laži, ostanete bez teksta – kazao je Vučić.



Izvor

Related posts

I kriminalci uključeni u promotivne aktivnosti pokreta „Kreni-promeni“

Brnabić odgovorila Đilasu: Najnovija ploča i kaseta opozicije – izbori zbog litijuma

U procesu protiv Hašima Tačija u Hagu danas govorila dva svedoka