Vučić poslao poruku iz Njujorka


Vesti

Politika

Vučić poslao poruku iz Njujorka

  • Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ima puno važnih sastanaka sa svetskim liderima u Njujorku
  • Održaće govor na Generalnoj skupštini UN o narušavanju principa međunarodnog javnog prava i o AP Kosovu i Metohiji

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će tokom boravka u Njujorku imati puno važnih sastanaka sa svetskim liderima, kao i da će u okviru Generalne skupštine UN održati govor u utorak između 19.30 i 20 sati po srpskom vremenu i da će govoriti pre svega o narušavanju svih principa međunarodnog javnog prava, kao i da će AP Kosovo i Metohija biti najvažniji deo njegovog govora.

Foto: screenshot

Aleksandar Vučić u Nujorku

Do tada, predsednik je objavio da u društvu šefa srpske diplomatije, Marka Đurića, „pažljivo slušaju govornike i čekaju njihovo obraćanje na Samitu o budućnosti“.

Blic preporučuje


ALEKSANDAR VUČIĆ PORUČUJE OPOZICIJI: Pozovite me u Skupštinu, rasturiću vas kao „Panta pitu“ argumentima i činjenicama


SRBIJA U CENTRU PAŽNJE SVETA! Đurić uoči početka Samita o budućnost: Ostajemo posvećeni održanju međunarodnog mira

Ranije danas predsednik se u sedištu UN u Njujorku sastao sa predsednikom Vlade Belgije Aleksandrom de Kroom, sa kojim je razgovarao o potrebi za intenziviranjem međunarodne saradnje i uloge Ujedinjenih nacija u rešavanju narastajućih izazova.

Vučić je na svom nalogu na Instagramu naveo da je, pred početak Samita o budućnosti, kratko razgovarao sa De Kroom, a razgovarali su između ostalog i o glavnim pitanjima na globalnoj agendi.

„Pred početak Samita o budućnosti, kratka i sadržajna razmena mišljenja sa Aleksandrom de Kroom o glavnim pitanjima na globalnoj agendi, kao i o potrebi za intenziviranjem međunarodne saradnje i uloge UN u rešavanju narastajućih izazova“, napisao je Vučić.

On je iz Njujorka poručio da „narodu u Srbiji, kao i uvek, može da obeća borbu, iskrenu i posvećenu, za naše državne i nacionalne interese“.

On je najavio da će sutra krenuti i sa odlikovanjima onima koji su nam pomogli po pitanju rezolucije u Srebrenici, kada smo uspeli da većinu sveta imamo na strani koja ne želi osudu Srbije.



Izvor

Related posts

Na stolu zajednički projekti i poseta turskog predsednika Srbiji

Aleksandar Vučić sastao se sa Redzepom Erdoganom u Njujorku

Predsednik Vučić razgovarao sa Rutoom, pozvao ga u posetu (FOTO)