Vučić primio ambasadore Kanade i Švajcarske u oproštajnu posetu


Vesti

Politika

Vučić primio ambasadore Kanade i Švajcarske u oproštajnu posetu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas u oproštajnu posetu ambasadore Kanade i Švajcarske.

Foto: Rade Prelić / Tanjug

.

On je tokom razgovora sa kanadskim ambasadorom Džajlsom Normanom izrazio zadovoljstvo zbog povećanja kanadskih investicija i pozvao privrednike te zemlje da, pored rudarstva i energetike, ulažu i u druge oblasti.

Blic preporučuje


„KURTOAZNO SMO RAZMENILI POZDRAVE“ Vučić u Nišu, evo šta je rekao o odnosima sa Putinom: Trajalo je minut i po i to je to (VIDEO)


Vučić na aerodromu „Konstantin Veliki“ u obilasku novog terminala:“Moramo da donesemo mere za rast putničkog saobraćaja“

Vučić je poželeo Normanu puno uspeha na novoj dužnosti i zahvalio na saradnji i ličnom doprinosu koji je dao razvoju odnosa Srbije i Kanade.

– Izrazio sam zadovoljstvo povećanjem priliva kanadskih investicija i pozvao privrednike te zemlje da, pored rudarstva i energetike, ulažu i u druge oblasti – napisao je Vučić na instagram nalogu buducnostsrbijeav.

Vučić je zahvalio na podršci koju je Kanada pruža evropskom putu Srbije i istakao da je reformski proces jedan od prioriteta naše zemlje.

Vučić je u razgovoru sa ambasadorom Švajcarske Konfederacije Ursom Šmidom izrazio nadu da će njegov naslednik nastaviti da učestvuje u privlačenju švajcarskih investicija na naše tržište, imajući u vidu sve povoljnije uslove poslovanja i ulaganja.

– Veoma dobar razgovor sa ambasadorom Ursom Šmidom. Zahvalio sam mu na tome što je predanim radim doprineo unapređenju i jačanju sveukupnih odnosa i saradnje između Srbije i Švajcarske – objavio je Vučić na instagramu.

Kaže da su se saglasili da su politički dijalog i ekonomska saradnja dve zemlje u usponu.

– A ja sam izrazio nadu da će njegov naslednik nastaviti da učestvuje u privlačenju švajcarskih investicija na naše tržište, imajući u vidu sve povoljnije uslove poslovanja i ulaganja. Zahvalio sam na pomoći koju Švajcarska pruža Srbiji u uspostavljanju dualnog obrazovanja, kao i na podršci te zemlje evropskom putu Srbije – naveo je Vučić.

(Tanjug)



Izvor

Related posts

Nevena Đurić demontirala opoziciju (FOTO)

Arno Gujon prokomentarisao pisanje londonskog sajta „Nju Arab“

PREMIJER NAJAVIO: Obavezno služenje vojnog roka trebalo bi da počne u septembru 2025. godine