Vučić sa Blankenborgom: Srbija je spremna da još snažnije radimo na zajedničkim ciljevima


Vesti

Politika

Vučić sa Blankenborgom: Srbija je spremna da još snažnije radimo na zajedničkim ciljevima

Vučić je zahvalio Norveškoj na proaktivnom pristupu i podršci ekonomskom razvoju i infrastrukturnim projektima

Razmotrili su aktuelne izazove i prilike u regionu, kao i ulogu dve zemlje u kontekstu regionalnog povezivanja i saradnje

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa dosadašnjim specijalnim izaslanikom za Zapadni Balkan Ministarstva inostranih poslova Kraljevine Norveške Hokonom Blankenborgom, sa kojim je razmotrio aktuelne izazove i prilike u regionu, kao i mesto i ulogu dve zemlje u kontekstu snažnijeg regionalnog povezivanja i saradnje.

Foto: screenshot

Vučić sa Blankenborgom u Predsedništvu Srbije

Vučić je na svom Instagram nalogu naveo da je zahvalio Norveškoj na proaktivnom pristupu u pogledu prilika na Zapadnom Balkanu, kao i na kontinuiranoj podršci, posebno u domenu ekonomskog razvoja i infrastrukturnih projekata.

Posebno sam istakao značaj očuvanja stabilnosti kroz dijalog i ekonomsku saradnju, koji ostaju ključni faktori za mir i napredak u regionu – istakao je Vučić.

On je dodao da Srbija izuzetno ceni podršku Norveške naporima Srbije u oblasti reformi, ekonomskog razvoja i energetske tranzicije, kao i angažman u rešavanju regionalnih izazova i naglasio je važnost dalje saradnje u procesu evropskih integracija Srbije.

Na sastanku sam poželeo dobrodošlicu novom specijalnom izaslaniku Eiriku Nestasu Matisenu i izrazio spremnost Srbije da još snažnije radimo na zajedničkim ciljevima kao što su stabilnost, prosperitet i održivi razvoj Zapadnog Balkana – naveo je predsednik Vučić.

(Tanjug)



Izvor

Related posts

Kancelarije za KiM: Kurtijeva policija zatvorila prostorije privremenog organa opštine Srbica

LAŽNI EKOLOZI OTVORENO PROTIV NAPRETKA SRBIJE: Ne trebaju nam ni pruge, ni putevi! (VIDEO)

Ana Brnabić kritikuje opoziciju zbog litijuma, citirala stihove Vite Nikolića