Vučić sa učenicima i nastavnicima iz Republike Srpske i Crne Gore: Naš narod su biseri rasuti po celom svetu


Vesti

Politika

Vučić sa učenicima i nastavnicima iz Republike Srpske i Crne Gore: Naš narod su biseri rasuti po celom svetu

– Čestitam Dan srpskog jedinstva.Naš narod su biseri rasuti po celom svetu, ti biseri čine srpski narod koji je odavno sazreo do državotvornog naroda, rekao je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Foto: screenshot

Dan srpskog jedinstva

Naš barjak je lep onoliko koliko je krvi proliveno za njegovu odbranu, dodao je on.

Blic preporučuje


Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave: Vučić danas prima učenike, nastavnike i predsednike opština iz Republike Srpske i Crne Gore

– Naša braća i sestre na KiM zbog naše zastave ne žive u uslovima na koje su Evropljani navikli, govorim o uslovima koje su ti isti Evropljani garantovali. Naša braća na KiM se raduju sa nama i ovom prilikom im čestitam praznik, pre svih eto baš njima. Znam da će morati mnogo toga da pretrpe, ali će uvek imati nas uz njih – rekao je Vučić.

On je priredio prijem za učenike i nastavnike osnovnih škola i predsednike opština iz Republike Srpske i Crne Gore povodom Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave.

Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave državni je praznik koji se 15. septembra praznuje u Republici Srbiji i Republici Srpskoj.

Datum 15. septembar, izabran je za obeležavanje Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, jer je tog dana 1918. godine probijen Solunski front, a na osnovu odluke vlada Srbije i Republike Srpske o zajedničkom obeležavanju ovog datuma.

Praznik je ustanovljen 2020. godine.



Izvor

Related posts

Đilas: Pitanje litijuma je razlog za raspisivanje izbora jer je vlast promenila stav

I kriminalci uključeni u promotivne aktivnosti pokreta „Kreni-promeni“

Brnabić odgovorila Đilasu: Najnovija ploča i kaseta opozicije – izbori zbog litijuma