Vučić se oglasio nakon sastnka sa bin Zajedom


PREDSEDNIK Republike Srbije Aleksandar Vučić oglasio se na svom Instagram nalogu nakon sastanka sa predsednikom Ujedinjenih Arapskih Emirata šeikom Mohamedom bin Zajedom al Nahjanom, koji boravi u radnoj poseti Republici Srbiji.

Foto: Printscreen

– Svaki susret sa prijateljemmza mene je poseban, jer uvek otvori još jedno novo poglavlje u odnosima između Srbije i UAE, koje donosi dobre projekte i planove za našu zemlju i narod, uz veliko uzajamno poštovanje i duboko razumevanje – napisao je predsednik. 

– Danas smo zajedno prisustvovali potpisivanju Sveobuhvatnog sporazuma o ekonomskom partnerstvu između Vlade Republike Srbije i Vlade Ujedinjenih Arapskih Emirata, koji za nas predstavlja ogroman uspeh, ali i veliku odgovornost – stoji u objavi predsednika.

– Ovaj Sporazum je ujedno i simbol odličnih odnosa između Srbije i UAE, utemeljenih na opravdanom poverenju koje se gradilo godinama i u teškim vremenima i koje će nastaviti da se nadograđuje i u onim dobrim, koja tek dolaze – napisao je predsednik.

– Kao i uvek, razgovarali smo o svim temama – od bilateralnih odnosa, situacije u regionu, saradnje u oblasti vojne industrije, poljoprivrede, energetike i veštačke inteligencije, do jačanja razmene u sferi nauke i inovcija, medicine i razvoja novih tehnologija budućnosti- napisao je predsednik.

– Sa ponosom sam istakao i najnoviji uspeh Srbije – investicioni rejting koji šalje glasnu poruku investitorima da dođu u Srbiju, zemlju u koju je naš prijatelj šeik Mohamed bin Zajed verovao i kada mnogi drugi nisu – napisao je predsednik.

– Ljudi koji iskreno vole našu Srbiju razlikuju se od drugih upravo po tome što sa nama dele iskrenu radost zbog uspeha, u kojem su i sami dobrim dleom učestvovali davanjem podrške i verom u našu zemlju i ljude, kada je to bilo teško ili gotovo nezamislivo. Zato je za Srbiju čast i imperativ da ostane posvećena jačanju bratskog partnerstva sa UAE- stoji u objavi.

– Hvala Vam, poštovani Mohamede bin Zajed na ovom prijateljstvu i naklonosti koju delima pokazujete prema mojoj zemlji i narodu- stoji u objavi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije





Izvor

Related posts

Poslanik NPS napravio četiri prekršaja u saobraćaju, pa se pozvao na imunitet, MUP tvrdi: Kamere sve snimaju

PREDSEDNIK SRBIJE OPET BIO U PRAVU: I opozicija i lažni ekolozi se plaše jednog čoveka – Aleksandra Vučića!

Inicijativa Proglas na sastanku sa pokretima i udruženjima