Vučić se sastao sa stalnim predstavnikom UAE pri UN u Njujorku


Vesti

Politika

Vučić se sastao sa stalnim predstavnikom UAE pri UN u Njujorku

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se u Njujorku sa stalnim predstavnikom Ujedinjenih Arapskih Emirata pri UN, Muhamedom Abušahabom.

Foto: Sava Radovanović / Tanjug

Aleksandar Vučić

– Ukazao sam na opasan presedan i motive za njeno pokretanje u trenutnom geopolitičkom kontekstu, ali i na skrivene agende koje nemaju za cilj očuvanje sećanja na žrtve, već pritisak na Srbiju u pogledu drugih otvorenih pitanja. Posebno sam naglasio da je Srbija, za razliku od drugih strana koje su učestvovale u sukobima u bivšoj Jugoslaviju, uvek pokazivala iskren pijetet prema svim žrtvama, uz spremnost da se suoči sa istorijskim događajima u cilju stvaranja zdravih osnova za pomirenje i saradnju, kao i očuvanje teško stečenog mira u regionu napisao je Vučić na „Instagram“ nalogu „budućnostsrbijeav“.

– Istakao sam da bi usvajanje ove rezolucije dovelo do novih tenzija, dubokih podela i otvaranja starih rana svih naroda koji su stradali na tim područjima, ali i u mnogim zemljama širom sveta – dodao je Vučić.

Tokom dana, predsednik Vučić imaće još sastanaka sa brojnim stalnim predstavnicima država članica pri UN.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić će u Njujorku 23. maja prisustvovati sednici Generalne skupštine UN na kojoj će se razmatrati predlog Rezolucije o Srebrenici.

(Tanjug)



Izvor

Related posts

Četnici i partizani i dalje dele narod u Srbiji: „Rehabilitacija ne znači da neko nije ratni zločinac“

Aljbin se vodi načelima fašističke propagande

Fon der Lajen sa liderima Zapadnog Balkana: Radimo na približavanju ekonomija