Vučić u Malom Zvorniku o Rio Tintu: Zavladao masovni strah zbog iskopavanja litijuma


Vesti

Politika

Vučić u Malom Zvorniku o Rio Tintu: Zavladao masovni strah zbog iskopavanja litijuma

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je povodom iskopavanja litijuma nastao masovni strah koji se širi na dnevnom nivou, ali da nikakvih apokaliptičnih scenarija povodom toga neće biti i da će se razgovarati još mnogo meseci pre nego što se donese bilo kakva odluka o iskopavanju litijuma.

Foto: Tanjug / screenshot

Aleksandar Vučić

Predsednik je rekao i da u Srbiji litijuma ima samo na jednom mestu, u dolini Jadra.

Blic preporučuje


„VIŠE VERUJEM VAMA NEGO LJUDIMA IZ ‘RIO TINTA'“ Vučić u Malom Zvorniku o iskopavanju litijuma: Ako ima rizika, neće biti ni R od rudnika (FOTO, VIDEO)

Vučić je to rekao tokom razgovora sa građanima Malog Zvornika odgovarajući na komentar urednika lokalnog portala Drina medija Nedeljka Bosiljčića da bi moglo sve dobro što je uradio za Srbiju da se upropasti iskopavanjem litijuma.

Foto: Tanjug / screenshot

Vučić u Malom Zvorniku

Vučič je pozvao Bosiljčića da proba da se stavi u njegovu ulogu i da se zapita zašto bi tražio da se razgovara, da se gradi i da ekonomski brže napredujemo ukoliko bismo time potrovali svoju decu i zemlju.

„Zavladao je strah“

Šta je motiv? Što bi to bio motiv dve godine pre kraja mog mandata? Dobio sam pare od nekoga. Nisam ni od koga. Spreman da idem i na poligraf pred svima vama. Da se to potvrdi ili ne. Ne pada mi napamet da uzmem od bilo koga, bilo šta. Borim se za ovu zemlju i čini mi se da za nijansu imam više informacija nego što ih ima bilo ko drugi u ovoj zemlji -rekao je Vučić.

Kako je rekao, zavladalo je nešto što je uvek najlakše, a to je masovni strah.

– U najmanju ruku. Ne želim da izgovorim reči masovna psihoza, u kojoj se strah širi na dnevnom nivou, a da u stvari mnogo toga i ne čujete. Ja sam baš od Dragane Đorđević čuo, pa je posle morala da prizna da je to bila laž koju je izgovorila da će sumporna kiselina da ključa na 240 stepeni, neće. Ovde je na 90 stepeni, što dramatično menja sve ono o čemu je govorila. Ali nemam nikakav problem kad budu bili spremni da razgovaraju, a ne da se bave politikom – rekao je Vučić.

Dodao je da će biti spreman da razgovara sa njima čak i kada se bave politikom.

Sve o poseti Vučića Malom Zvorniku, gde sa građanima razgovara o iskopavanju litijuma i „Rio Tintu“, čitajte u našoj odvojenoj vesti.

(Tanjug)



Izvor

Related posts

VUČIĆ CELE SLEDEĆE NEDELJE U NJUJORKU: Obraćanje na Generalnoj skupštini UN u utorak

Srbija je pokazala kakvu moć ima, a idioti u Sarajevu se pitaju zašto se neko naoružava (VIDEO)

Miloš Jovanović: Poslaćemo kolegama iz opozicije predlog zakona o Kosovu