„VUČIĆ U NJUJORKU VODI HEROJSKU BORBU PRSA U PRSA…“ Pod maskom kulture sećanja, Srbima se pokušava udariti žig genocidnog naroda


Dr Ognjen Milinković načelnik opštine Gacko, uputio je veliku podršku predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću koji svim svojim snagama vodi borbu za naš narod u Njujorku, koji Zapad kod vod vođstvom Nemačke Srbe želi proglasiti genocidnim, usvajanjem sramne Rezolucije o Srebrenici.

Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

Njegovo saopštenje prenosimo u celosti:

„Ovih dana smo svedoci žestokih pritisaka na Srbiju, Republiku Srpsku i srpski narod.

Ipak, ovaj put su ti pritisci mnogo perfidniji, a samim tim i opasniji. Pod maskom kulture sećanja, pokušava nam se udariti žig genocidnog naroda. Zato smatram da mi Srbi nemamo pravo na ćutanje. Podrška predsednicima Vučiću i Dodiku, u borbi za nacionalno dostojanstvo i nacionalni opstanak, potrebnija je nego ikada.

Srpski narod Gacka u 20. veku bio je žrtva genocida u dva svetska rata.

U ustaškom genocidu koji je sproveden u Drugom svetskom ratu, u Gacku su nestale čitave porodice, istrebljena su čitava sela.

Stratištima srpskog naroda Gacka ni broja se ne zna. Korićka jama, Pavlić, Pridvorica, Izgori, Zborna gomila, Ljeskov dub… I tako do u beskraj. A taj su genocid sproveli preci onih koji nas Srbe danas optužuju da smo genocidan narod. I to sve pod mentorstvom Nemačke, koja je na ovim prostorima, u oba svetska rata sejala samo zlo i stradanje.

I danas ta ista Nemačka pokušava da nam uzme mir i slobodu za koju smo se izborili u ratu 1992-1995. I da nam otme prošlost. Slavnu i mučeničku.

Zato nas današnje Srbe, potomke jasenovačkih, paških, prebilovačkih, pridvoričkih i nebrojenih drugih žrtava genocida – ta prošlost danas obavezuje da se suprotstavimo novim pokušajima da se srpski narod ispiše iz istorije.

Upravo zbog toga, želim da u svoje lično ime i u ime Opštine Gacko, izrazim punu podršku predsednicima Vučiću i Dodiku, u borbi protiv sramne rezolucije koja se pokušava predstaviti kao korak ka pomirenju naroda na ovom prostoru, a u stvari predstavlja fitilj koji po proceni njenih mentora treba da iznova destabiluzuje Balkan. 

Naredni dani će umnogome odrediti položaj srpskog naroda, Republike Srpske i Srbije u vremenu koje dolazi.

Zato danas više nego ikad treba da stanemo uz državna rukovodstva Srpske i Srbije, danas posebno uz predsednika Vučića koji u Njujorku vodi herojsku borbu prsa u prsa na braniku slavne prošlosti, ali i budućnosti srpskog naroda.

Živela Srbija, živela Srpska!“ naveo je Milinković.

BONUS VIDEO: KAKO IZGLEDA DEMOKRATIJA NA N1: Voditeljka odmah prekinula emisiju zbog onoga što je rekao profesor

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije





Izvor

Related posts

Đilas: Pitanje litijuma je razlog za raspisivanje izbora jer je vlast promenila stav

I kriminalci uključeni u promotivne aktivnosti pokreta „Kreni-promeni“

Brnabić odgovorila Đilasu: Najnovija ploča i kaseta opozicije – izbori zbog litijuma