Vučić u Podrinju: Prisustvuje vojnoj vežbi u Gučevu (VIDEO)


Vesti

Politika

Vučić u Podrinju: Prisustvuje vojnoj vežbi u Gučevu (VIDEO)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvuje danas u Gučevu taktičko vojnoj vežbi specijalnih jedinica Vojske Srbije „Drina 2024“. Pre toga, on je održao sastanak sa pripadnicima Vojske Srbije.

Foto: Sava Radovanović / Tanjug

.

Nakon vežbe, Vučić će obići taktičko-tehnički zbor opreme i naoružanja koje koriste pripadnici specijalnih jedinica Vojske Srbije, a prisustvovaće i prikazu preživljavanja u prirodi.

Blic preporučuje


„HVALA PUTINU NA POZIVU“ Vučić u Podrinju: Imamo važne goste tada, ali Srbija čuva tradicionalne veze (VIDEO)


„Kakve palačinke! Nema lepšeg mirisa od asfalta“: Vučić se provozao mašinom koja gradi Šabac-Loznica (FOTO)

Pored njega, vežbi prisustvuju i ministar odbrane Bratislav Gašić i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović.

Vučić je pre toga položio venac na Spomen obeležje kosturnice na Gučevu koja je podignuta u znak sećanja na borbe vođene u bici na Drini 1914. godine, tokom Prvog svetskog rata. U njoj su zajednički sahranjeni posmrtni ostaci oko 4.000 srpskih i austrougarskih vojnika. Gučevska bitka bila je prva rovovska bitka u Prvom svetskom ratu i trajala je 55 dana, a u narodu je poznata kao „Bitka iznad oblaka“.

Vučić je jutros, tokom obilaska radova na brzoj saobraćajnici Šabac-Loznica, govoreći o jedinici Vojske Srbije koja se nalazi u Loznici i vojnoj vežbi, rekao da je napravljeno tek pola jedinice specijalne pešadije, ali da će tu biti i oklopni vod i neke druge jedinice.

– Oni koji uvek mogu interventno da deluju i prime prvi udarac nalaze se blizu potencijalnih pravaca agresorskog napada. Videćemo kako će vežba da izgleda u Gučevu – naveo je Vučić.

On je rekao i da će u narednih 20 dana biti poznata odluka o mogućem vraćanju obaveznog vojnog roka.

– Očekujte našu odluku u narednih 20 dana, što će se videti već u raspravi o budžetu. Kad prođe rebalans 1, 5. ili 10. oktobra, sve će biti poznato – rekao je Vučić.



Izvor

Related posts

Vučić: Grobnica Josipa Broza Tita ostaće u Muzeju Jugoslavije

ŠTA ĆE NAM JAKA VOJSKA, ZAŠTO VUČIĆ TO RADI? Šolakovci nastavljaju kampanju protiv naše armije! (VIDEO)

BRNABIĆEVA ODGOVORILA ŠOLAKOVOM UREDNIKU: Trenutak istine