Vučić za 12 dana predstavlja program kojim će rešiti liste čekanja u Srbiji


Vesti

Politika

Vučić za 12 dana predstavlja program kojim će rešiti liste čekanja u Srbiji

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić večeras je bio gost Nacionalnog dnevnika na TV Pink. On je govorio o važnim i aktuealnim tema, a između ostalog i o listi čekanja. On je najavio da će narednih dana, a najkasnije za 12 dana, biti predstavljen kompletan program kako da se smanje liste čekanja u zdravstvenim ustanovama.

Foto: TV Pink / screenshot

.

„Neka bude 12 dana jer ću ja šest, sedam dana provesti u Americi, pa onda i u Češkoj dva dana“, rekao je Aleksandar Vučić za TV Pink.

Blic preporučuje


VEĆE PLATE ZA PROSVETARE! Vučić saopštio: Minimalna zarada biće 53.592 dinara, PENZIJE VEĆE za 11 odsto


Vučić sutra u Briselu na radnom ručku koji za lidere Zapadnog Balkana organizuje Fon der Lajen

Istakao je da je uveren da je ukidanje lista čekanja u zdravstvenim ustanovama prioritet.

„Liste čekanja su za nas prioritet, a ovom prilikom pozivam ljude da idu na besplatne preglede nedeljom, već je veliki je odziv. Molim ljude, posebno starije od 50 godina, i sam ću otići da pregledam sve i pokazaću javno da sam došao kao i svi ostali građani, da budem pregledan. To je predviđeno za sve ljude starije od 40 godina, da vidimo ako se pojavila neka anomalija, bolest, da to lečimo odmah. A te liste čekanja su deo naše neodgovornosti, ceniš nešto tek kad čekaš, onda si spreman i da platiš, a onda je to deo korupcije. Sad ćemo sa svim tim da se izborimo, komplikovano je i biće mnogo problema. Napravili smo više bolnica nego ikada, uradili smo najbolju kardiovaskularnu bolnicu ovde, Dedinje 2, Klinički centar Beograd, KC Niš, uskoro kređe Kragujevac, radimo Novi Pazar, uskoro će da krene Užice, radimo bolnice od Prokuplja do Vranja, Leskovca, gde želimo da ljudi imaju nove standarde, do Kikinde, od Loznice do Sombora“, rekao je predsednik.



Izvor

Related posts

Đilas: Pitanje litijuma je razlog za raspisivanje izbora jer je vlast promenila stav

I kriminalci uključeni u promotivne aktivnosti pokreta „Kreni-promeni“

Brnabić odgovorila Đilasu: Najnovija ploča i kaseta opozicije – izbori zbog litijuma